PSV met supporters in gesprek over besloten trainingen

23 januari 2019, 08:15

PSV traint in aanloop naar het duel met FC Groningen de hele week achter gesloten deuren. De selectie van Mark van Bommel wenst even geen pottenkijkers en dat was voor de winterstop ook al steeds vaker het geval. Een slechte zaak, zo meent clubicoon Willy van de Kerkhof. "Voetbal is van en voor de supporters." De Eindhovenaren zijn hierover inmiddels in gesprek met de achterban. 

Dat stelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. Volgens hem hoort PSV een open club te zijn, waar zeker niet een hele week de deuren dicht moeten blijven. "Een hele week besloten trainen past eigenlijk niet bij PSV", vindt hij. "In onze tijd gebeurde het sowieso nooit. Wij waren overtuigd van onszelf en probeerden bij de trainingen ook tactieken uit. In de volgende wedstrijd ziet iedereen toch wel hoe je speelt. Natuurlijk zijn de tijden veranderd en is het nu misschien goed om het soms wel te doen. Ik geloof er alleen niet in. In het stadion zijn ook toeschouwers aanwezig en daar moet je dus gewoon tegen kunnen, met een aantal normale grenzen."

Goede gesprekken

Volgens Harrie Timmermans, voorzitter van de Supportersvereniging PSV, wordt er achter de schermen genoeg gedaan om dit in de toekomst te voorkomen. "Een volledig dichte Herdgang is voor ons over de pijngrens", stelt Timmermans, die hoopt dat er balans kan komen in het aantal besloten trainingen. "Onze identiteit moeten we waar kunnen blijven maken en er zijn hierover goede gesprekken met de directie geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen