Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

De nul houdend AZ wil derde plek van Feyenoord afpakken

9 februari 2019 – John van den Brom zet met AZ vol de achtervolging in op Feyenoord. Hoewel het gat in de winterstop nog onoverbrugbaar leek, zijn de Alkmaarders na de vierde feilloze zege in 2019 zeker dat ze de derde plek willen overnemen. "Als sporter moet je altijd naar boven kijken, ik heb nooit anders gedaan."

De nul houdend AZ wil derde plek van Feyenoord afpakken

Dat vertelde de coach tegenover FOX Sports. "Het gat met Feyenoord wordt maximaal vijf punten, ook als ze winnen. Dan moet je blijven jagen", vindt Van den Brom. "Het doel is om bij de eerste vier te eindigen, maar we staan er goed voor en kunnen naar boven blijven kijken."

Dat komt mede omdat AZ in 2019 nog geen enkele tegentreffer incasseerde. "2019 is tot nu toe een mooi jaar voor mij. Ik ben super tevreden, want het enige dat telt voor mij is de nul", glimlacht Marco Bizot op de clubsite. "Wat mijn verklaring is? Als collectief zijn we goed bezig. Het draait beter sinds het trainingskamp in Belek. En ja, het klopt dat ik vaak weinig te doen heb. Maar dat hoort bij een topclub als AZ."

Helemaal vrij
Naast 'de nul' maakte AZ liefst dertien treffers in de vier Eredivisie-duels in het nieuwe jaar: Guus Til maakte tegen NAC Breda de eerste twee. Geen heel moeilijk kunstje, zo vond hij. "Ik stond wel vaak vrij in de rug van de verdedigers. Ik moet eerlijk zeggen, zo erg heb ik het nog nooit meegemaakt in de Eredivisie. Ik kon zo vrij koppen in de box", glimlachte de middenvelder tegenover NH/Nieuws over het openingsdoelpunt.

Eredivisie

gerelateerd