Internazionale, Benfica en Sevilla winnen op vreemde bodem

14 februari 2019, 21:11

Internazionale, Benfica en Sevilla hebben zichzelf een goede uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de achtste finale van de Europa League. Alle drie wonnen ze donderdag in de zestiende finale hun heenduel op vreemde bodem.

Rapid Wien - Internazionale 0-1

Internazionale moest het in Oostenrijk stellen zonder Mauro Icardi. De spits moest deze week zijn aanvoerdersband inleveren en besloot hij niet mee te reizen naar Wenen. Alles lijkt te maken hebben met de moeizame contractonderhandelingen tussen de speler en de club. Lauro Martinez (foto), afgelopen weekend al matchwinner tegen Parma, nam bij Icardi's afwezigheid de honneurs in de spits waar en betaalde het vertrouwen terug met een doelpunt. Hij benutte de strafschop in de eerste helft voor Internazionale, waar Stefan de Vrij in de basis speelde. De Nerazzurri ontsnapten in de tweede helft bij een inzet van dichtbij door Christoph Knasmüllner, maar de invaller vond nieuwe aanvoerder Samir Handanovic op zijn pad en bleef het zo bij de enige treffer van Martinez.

Galatasaray - Benfica 1-2

De twee ploegen die instroomden vanuit de Champions League speelden in een hoog tempo, maar grossierden ook in slordigheden. Marcao (Galatsaray) veroorzaakte met een handsbal een penalty, die Eduardo Salvio tegen de touwen schoot. Uit het niets viel in de tweede helft de gelijkmaker. Yuto Nagatomo slingerde de bal de zestien in naar Christian Luyindama, die boven iedereen uitsprong en raak kopte. Het doelpunt gaf Galatasaray nieuw vertrouwen, maar kreeg ook alweer snel een domper te verwerken. De sterke Haris Seferovic profiteerde van een foute inschatting van Marcao en schoot raak: 1-2. Galatasaray kwam nog dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Odisseas Vlachodimos voorkwam dat en trok de zege voor Benfica over de streep.

Lazio - Sevilla 0-1

Quincy Promes moest vanaf de bank toezien hoe Sevilla keihard toesloeg vanuit de counter. Wissam Ben Yedder dook op bij de tweede paal en werkte de strakke voorzet van Pablo Sarabia. Lazio richtte zich op en solliciteerde naar een gelijkmaker. De Romeinen zetten de Andalusiërs onder druk, maar sprongen niet effectief genoeg om met de mogelijkheden en staat Promes, die nog een kwartier meespeelde, met Sevilla op de rand van de achtste finale van de Europa League.

Overige uitslagen:

Olympiakos Piraeus - Dinamo Kiev 2-2

Stade Rennes - Real Betis 3-3

Slavia Praag - RC Genk 0-0

Lees ook:

Europees debuut Bosz voor Leverkusen eindigt in gelijkspel

Arsenal geeft niet thuis en verslikt zich bij BATE Borisov

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen