Guardiola: "Op bepaalde gebieden zal Newport beter zijn dan wij"

15 februari 2019 – Pep Guardiola heeft in aanloop naar het FA Cup-duel met Newport County opzien gebaard met zijn analyse van de tegenstander. De Welshe club bezet de vijftiende plaats in de League two, maar dat is voor de Spaanse oefenmeester geen reden om te denken dat Manchester City zich eenvoudig zal plaatsen voor de laatste acht van het bekertoernooi.

Guardiola: "Op bepaalde gebieden zal Newport beter zijn dan wij"

Newport County stuntte eerder in het toernooi tegen Leicester City en Middlesbrough. Dat is voor Guardiola reden om te waken voor onderschatting. "Ze zijn groter en sterker dan wij", begint de Spaanse oefenmeester van de nummer twee van de Premier League tijdens het perspraat. "Op bepaalde gebieden zullen zij beter zijn dan wij."

Guardiola is complimenteus over de club die uitkomt op het vierde Engelse niveau. "Ze hebben het ongelooflijk goed gedaan in het toernooi. Wat ze doen, doen ze heel goed. We hebben veel wedstrijden bekeken om ze te bestuderen", aldus de Spanjaard. "Dit is het bekertoernooi. Er kan van alles gebeuren, dus we nemen het heel serieus. We weten allemaal wat er vorig seizoen tegen Wigan gebeurde", doelt Guardiola op de uitschakeling van City in de achtste finale van het toernooi.

Eredivisie

gerelateerd