Lyon verliest bij Monaco mede door gemiste pingel Memphis

24 februari 2019, 23:03

Olympique Lyon heeft de volgende tegenvaller moeten incasseren: de ploeg die momenteel niet in grootse vorm verkeert ging zondagavond onderuit op bezoek bij laagvlieger AS Monaco. Treffers van Gelson Martins en Rony Lopes binnen het half uur waren genoeg voor de overwinning, mede dankzij een gemiste strafschop van invaller Memphis Depay.

De Nederlander, die net als heel Lyon zeker niet in een geweldige vorm steekt, was net als landgenoot Kenny Tete op de bank gelaten door trainer Bruno Génésio. Lang hoefde hij daar echter niet te zitten, want vijf minuten voor de rust ging Martin Terrier geblesseerd naar de kant en mocht hij alsnog opdraven. Op dat moment was het echter al wel 2-0 voor de thuisploeg, via eerst Martins en na een klein half uur Lopes.

Met Memphis binnen de lijnen werd Lyon wel gevaarlijker tegen de ploeg van Jardim, die met AS Monaco de weg omhoog heeft ingezet. Ruim twintig minuten voor het einde kreeg Memphis dé kans op de gelijkmaker: hij mocht vanaf elf meter aanleggen. De Kroaat Danijel Subasic liet op het WK al blijken een uitstekende penalty-killer te zijn en stopte ook de inzet van de Nederlander.

Zodoende werd de slotfase nooit meer echt spannend en staat Memphis al sinds begin november droog bij Lyon. Ook als invaller heeft hij het net dus niet gevonden, net als heel Lyon, dat door de nederlaag de hete adem van Saint-Étienne in de strijd om de derde plek begint te voelen. Het verschil met nummer twee Lille (vijf punten) en koploper Paris Saint-Germain (22 punten) blijft in elk geval bijzonder groot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen