B-ploeg Juventus simpel langs Nederlandse enclave Udinese

8 maart 2019, 22:26

Juventus heeft een uitstekende voorbereiding gekend op de belangrijke return in de Champions League tegen Atlético Madrid. Met een volledig B-elftal - om alle spelers rust te geven voor het duel in het miljardenbal aanstaande dinsdag - had de ploeg geen enkele moeite met Udinese, bij wie Bram Nuytinck voor rust al naar de kant moest. Met dankzij twee goals van Moise Kean werd het liefst 4-1. 

Op dat moment dat de voormalig verdediger van NEC - die naast Hidde ter Avest en Marvin Zeegelaar in de basis stond - naar de kant gehaald werd met zijn blessure, stond Udinese overigens al met 1-0 achter. De jonge aanvaller Kean kon na een prima voorzet de bal buiten bereik van Nuytinck binnenwerken al na elf minuten.

Met Nicolas Opoku voor Nuytinck en bij Juventus Leonardo Bonucci, die de geblesseerde Andrea Barzagli kwam vervangen en zodoende toch al vroeg aan de bak moest, binnen de lijnen herhaalde de talentvolle Kean, die voor het eerst in de basis begon in dit Serie A-seizoen, zijn kunstje vlak voor de rust. Ditmaal kwam hij van rechts naar binnen en schoot hij knap bij de eerste paal raak: 2-0.

Met voormalig Tottenham-middenvelder Sandro voor Ter Avest ging Udinese nog op jacht naar minimaal een punt in Turijn - iets dat alleen Genoa eerder lukte dit seizoen in de Italiaanse competitie. Maar opnieuw was het Kean die toesloeg en een strafschop versierde. Emre Can besliste vanaf elf meter definitief het duel: 3-0. Niet veel later maakte Blaise Matuidi ook nog de vierde van Juventus.

De eretreffer die Kevin Lasagna vlak voor tijd nog maakte met een heerlijke knal in de verre hoek na een knappe aanname op zijn borst, was slechts voor de statistieken. Juventus kende - met uitzondering van de kwetsuur van Barzagli - een uitstekende voorbereiding om de 2-0 achterstand nog om te draaien. Aan de fitheid van de basisspelers zal het in elk geval niet liggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen