Stam pakt punt met PEC Zwolle tegen AZ en helpt Feyenoord

10 maart 2019, 14:17

Jaap Stam heeft zijn nieuwe werkgever Feyenoord direct een goede dienst bewezen: de oefenmeester die deze week werd aansteld in Rotterdam-Zuid hield met PEC Zwolle in eigen huis AZ zondagmiddag op een gelijkspel (0-0). In de eerste helft had er zelfs nog meer ingezeten dan dat, maar in het tweede bedrijf mocht Stam zijn keeper Mickey van der Hart dankbaar zijn dat het uiteindelijk een punt kreeg.

Voor de één een wedstrijd in de strijd tegen degradatie (PEC Zwolle), voor de ander (AZ) een wedstrijd om plek drie. Maar vanaf het eerste fluitsignaal leek het wel andersom. Het elftal van Stam, dat na een goede start in 2019 in een mindere periode zat, begon veel scherper en gretiger en dwong direct een paar goede kansen af via Kenneth Paal en Stanley Elbers. Ook Lennart Thy was dicht bij een openingstreffer voor eigen publiek.

Eén van de weinigen bij AZ die wél zijn niveau haalde, was Marco Bizot. Dankzij de sluitpost, die werd opgeroepen in de voorlopige selectie van bondscoach Ronald Koeman en zo een goede beurt maakt, bleef het doel leeg en hield AZ hoop op een goed resultaat. Na rust begon het ook beter te lopen en ontstonden er eindelijk weer snelle combinaties, iets waar de ploeg zo om geprezen is de laatste maanden. Maher nam het voortouw; zijn passing werd zuiver en het baltempo ging omhoog.

Voor Stam en PEC Zwolle na mindere weken een goed resultaat, waarbij bovendien Feyenoord geholpen is. De Rotterdammers kunnen het gat met AZ weer vergroten als het zondagmiddag afrekent met Vitesse. In dat kader krijgt de mooie week van Stam ook nog een passend einde.

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 8; Kingsley Ehizibue 7, Darryl Lachman 6, Thomas Lam 6, Kenneth Paal 6; Gustavo Hamer 6, Pelle Clement 8, Younes Namli 7; Stanley Elbers 5 (67. Vito van Crooij 6), Lennart Thy 6 (73. Zian Flemming), Mike van Duinen 6 (88. Clint Leemans)

AZ: Marco Bizot 8; Jonas Svensson 7, Ron Vlaar 6, Teun Koopmeiners 6, Thomas Ouwejan 6; Fredrik Midtsjø 7, Adam Maher 7, Guus Til 6; Calvin Stengs 6, Mats Seuntjens 5, Oussama Idrissi 6

Man of the match: Mickey van der Hart

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen