Pröpper wil naar het EK met Oranje: "De honger is groot"

19 maart 2019, 08:53

Davy Pröpper voelt aan alles dat de stemming rond het Nederlands elftal behoorlijk is veranderd. Sinds Oranje onder Ronald Koeman betere resultaten boekte en goed presteerde in de Nations League, gaat het de goede kant op. Dat voelt de middenvelder van Brighton & Hove Albion ook.

De duels met Frankrijk (2-0) en Duitsland (2-2) zetten Nederland weer echt op de kaart. "Ik had het gevoel dat we daarvoor al met iets moois bezig waren. Maar ik vond het mooi om te zien dat de resultaten kwamen, ook al was ik er niet bij", zegt de middenvelder tegen De Telegraaf. "We gaan proberen er nu een vervolg aan te geven in de kwalificatie voor het EK 2020. Ik ben even weggeweest. En ze hebben heel goede wedstrijden gespeeld, dus dan begin je weer iets anders aan zo'n periode. Maar ik voel me goed en als de coach me nodig heeft, sta ik er."

De spelmaker, die dertien interlands achter zijn naam heeft staan, voelt dat Nederland weer in de ban is van Oranje. "Zo snel kan het gaan. Maar waar sommige mensen door het missen van het EK van 2016 en het WK van 2018 heel somber waren, moeten we een beetje rustig aan doen met het optimisme. Al zijn we aan onze stand verplicht om in deze poule met Duitsland, Wit-Rusland, Estland en Noord-Ierland bij de eerste twee te eindigen, vind ik."

Het groot doel is uiteraard plaatsing voor het EK, weet Pröpper. "Met de kwalificatie gaat het nu echt beginnen, want voor het EK doen we het allemaal. Ik heb nog nooit zoiets mogen meemaken, ook al ben ik 27. We zorgen dat we erbij zijn. De Nations League was ook heel belangrijk, maar nu ligt de volledige focus op de kwalificatie. De honger is groot."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen