Stadion Belgisch voetbalelftal wordt kleiner en krijgt andere naam

19 maart 2019, 16:11

Het thuisstadion van het Belgisch voetbalelftal gaat op de schop. Het Koning Boudewijnstadion krijgt minder zitplaatsen én een andere naam. Dat is vanmiddag op een persconferentie duidelijk geworden.

Volgens de KBVB voldoet het Koning Boudewijnstadion niet aan de eisen van het moderne voetbal en zijn er dus veranderingen nodig, ondanks de rijke historie van het stadion. Er moet een moderne sporttempel komen. "Deze generatie topsporters en deze buitengewone supporters krijgen wat ze verdienen", valt te lezen op de website van de bond. Er komt geen nieuw stadion, maar het huidige onderkomen zal in plaats daarvan grondig gerenoveerd gaan worden.

De capaciteit van het stadion wordt teruggeschroefd van 50.000 naar 40.000 zitplaatsen. Naast voetbalwedstrijden van de Rode Duivels moet het stadion ook gebruikt gaan worden voor atletiekwedstrijden en concerten. De naam van het stadion gaat veranderen in de "Golden Generation Arena", verwijzend naar de gouden generatie sporters die het land naar eigen zeggen nu heeft. 

De renovatie moet 150 tot 200 miljoen euro gaan kosten en in 2022 klaar zijn. "We hebben het geluk op dit moment te kunnen beschikken over een gouden generatie sporters en supporters", zegt Peter Bossaert, CEO van de KBVB: "We moeten deze unieke kans dus grijpen om een infrastructuur te bouwen die in verhouding staat tot hun prestaties. We willen bewijzen dat ons land nog steeds ambitieuze projecten tot een goed einde kan brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen