Hattrick Buitink levert Vitesse slechts punt op in spektakelstuk

30 maart 2019, 20:27   Bijgewerkt: 30 maart 2019, 21:09

ADO Den Haag en Vitesse hebben zaterdag aan een uiterst vermakelijk duel beiden een punt overgehouden. Lang ging Vitesse met 2-3 aan de leiding door een hattrick van basisdebutant Thomas Buitink, maar bij het ingaan van het Haags kwartiertje bezorgde clubheld Lex Immers zijn team alsnog een punt: 3-3. De grootste kansen waren daarna voor Vitesse, dat Tim Matavz eindelijk zijn rentree zag maken.

Vitesse-trainer Leonid Slutsky is eigenlijk het hele seizoen al zoekende naar de ideale opstelling, zeker na de blessures bij Matavz en Roy Beerens. De eerste zat deze zaterdag voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie, en verving Buitink vijf minuten voor tijd. Vanaf de blessure van Matavz had Mohammed Dauda de kans gehad als spits, maar nu was het dus de beurt aan Buitink. Hij betaalde het vertrouwen van Slutsky terug door in de eerste helft – met een beetje geluk – een hattrick te maken.

Zijn eerste goal was op aangeven van rechtsback Karavaev, die Buitink een niet te missen kans gaf door een lage voorzet terug te trekken. De tweede deed Buitink helemaal zelf: bij een diepe bal was de aanvaller het centrale verdedigingsduo te slim af en vervolgens bleef hij voor Robert Zwinkels heel rustig. Twee minuten voor rust maakte hij de derde met veel geluk: het schot van Karavaev ketste af op de handen van Zwinkels, waarna Buitink de bal in de voeten kreeg. Van een meter of achttien haalde hij uit en via het lichaam van Tom Beugelsdijk rolde bal tergend langzaam over de doellijn.

Buitink werd daarmee de jongste basisdebutant bij Vitesse die een hattrick maakte. Belangrijker nog was dat hij met al zijn goals Vitesse had geholpen om de 1-0 achterstand om te zetten in 1-2 en na de 2-2 van Immers ook nog de 2-3 te maken. ADO was namelijk na zeven minuten al op voorsprong gekomen door een doelpunt van Sheraldo Becker. Op aangeven van Immers strafte hij balverlies van Martin Ødegaard simpel af. De 2-2 van Immers was de fout van Maikel van der Werff, hij liet zich in de lucht aftroeven door Immers, die uitstekend raak kopte.

Na rust kwam Buitink nauwelijks meer in het spel voor. Vitesse trok zich voornamelijk terug op eigen helft en liet ADO komen. Echt veel gevaar stichtte ADO niet, het kwam tot aan het Haags kwartiertje niet verder dan een schotje van Abdenasser El Khayati en een buitenspelgoal van Immers. Bij het ingaan van de beruchte vijftien minuten was het echter gelijk raak. Immers werd op maat bediend door Becker en pegelde de bal heerlijk de bovenhoek in: 3-3.

Door de gelijkmaker van Immers kreeg Vitesse opeens weer haast. De Arnhemmers kregen tegen het einde ook nog de beste kansen. Invaller Oussama Darfalou was het dichtst bij een treffer: hij stuitte met een knal op Zwinkels en verprutste later nog een uitgelezen mogelijkheid. Dus moest Vitesse net als ADO genoegen nemen met een punt. Dat was niet waar beiden voor gestreden hadden, maar wel de terechte uitkomst van het vermakelijke duel.

Opstellingen en beoordelingen*:

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 6, Dion Malone 6, Tom Beugelsdijk 6, Shaquille Pinas 7, Aaron Meijers 5.5, Lex Immers 7.5, Danny Bakker 5, John Goossens 5 (77. Tomas Necid -), Abdenasser El Khayati 6.5, Sheraldo Becker 6.5 (82. Thijmen Goppel -), Elson Hooi 5 (68. Erik Falkenburg 5).

Vitesse: Eduardo Carvalho 5, Vyacheslav Karavaev 6.5, Maikel van der Werff 5, Jake Clarke-Salter 5, Alexander Büttner 6, Thulani Serero 6, Matus Bero 6, Martin Ødegaard 6, Mohammed Dauda 5 (46. Navarone Foor 5.5), Thomas Buitink 7.5 (84. Tim Matavz -), Bryan Linssen 6.5 (71. Oussama Darfalou ).

Man of the match: Thomas Buitink

TOTO's Koning Donnie heeft 24

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen