Arsenal naar derde plaats na tiende thuiszege op rij

1 april 2019, 22:54   Bijgewerkt: 1 april 2019, 23:01

De plaats achter Liverpool en Manchester City is nu in handen van Arsenal. De Londenaren kwam als laatste van alle topclubs in actie in dit Premier League-weekend en wisten wat er op het spel stond tegen Newcastle United. Bij winst kreeg het team van Unai Emery de derde plaats in handen en dat lukte: 2-0.

Omdat Tottenham Hotspur aan een slechte serie bezig is en zondag verloor bij Liverpool, kon Arsenal de grote rivaal passeren. Met Mesut Özil voor de vierde keer achter elkaar in de basis was de thuisploeg zoals verwacht de bovenliggende partij. Na dertig minuten viel de eerste treffer, die gemaakt werd door Aaron Ramsey. De Welshmen schoof de bal sluw via de paal in de verre hoek: 1-0. Eerder in het duel was hij ook al doeltreffend geweest, maar die goal uit een corner werd terecht afgefloten.

Daarna ontvouwde zich geen leuke wedstrijd. Arsenal had weinig zin om diep te gaan en Newcastle bleek niet in staat om gevaarlijk te worden. Arsenal had de inbreng van topscorer en invaller Pierre-Emerick Aubameyang nodig om nogmaals te scoren. De Gabonees kopte de bal goed door op Alexandre Lacazette, die de bal keurig in het doel werkte. Hij maakte in de 83ste minuut de 2-0 en produceerde zijn vijftiende goal van het seizoen. 

Door de winst staat Arsenal nu dus derde, met twee punten meer dan Tottenham. Het is bovendien de tiende thuiszege op rij voor The Gunners in het Emirates Stadium.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen