Groenendijk verlengt contract bij ADO Den Haag met twee jaar

12 april 2019, 10:16   Bijgewerkt: 12 april 2019, 10:25

Alfons Groenendijk is ook de komende twee seizoenen nog de hoofdtrainer van ADO Den Haag. De oefenmeester had een aflopend contract in de Hofstad, maar omdat de samenwerking na twee jaar nog altijd goed bevalt, is zijn verbintenis verlengd tot en met 2021. "Alle seinen stonden op groen om met elkaar door te gaan. Ik heb plezier in mijn werk en voel me hier thuis", laat de coach, die ook als speler actief was bij ADO, weten.

"Dat komt mede dankzij de goede samenwerking met de rest van de technische staf en de medische staf", legt Groenendijk uit. "Dat zit allemaal goed en dat voelt de groep waarschijnlijk ook. Dit seizoen verloopt moeizamer, maar het is mooi dat de clubleiding daar overheen kijkt. We willen dit jaar uiteraard ook nog goed afsluiten." Vorig seizoen werden de play-offs nog gehaald, deze jaargang staat de ploeg op de twaalfde plaats in de Eredivisie.

Desondanks is manager voetbalzaken Jeffrey van As content met zijn coach. "Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat we graag met elkaar verder willen, omdat we al ruim twee jaar dik tevreden zijn over de samenwerking en perspectief zien voor de toekomst. Hoewel het huidige seizoen wisselvallig is – daar zijn beide partijen het over eens – zijn er mooie prestaties neergezet onder deze staf", weet Van As. "Dat gebeurde met een werkwijze die bij ons past. We zijn er daarom van overtuigd dat dit seizoen goed afgesloten wordt en dat er daarna nog mooie jaren volgen."

De 54-jarige Groenendijk heeft als coach veel ervaring: hij was werkzaam bij Katwijk, Sparta Rotterdam, (Jong) Ajax, Willem II, FC Den Bosch , Universitatea Cluj en Excelsior. In 2017 nam hij het stokje over van Zeljko Petrovic en sindsdien was hij 86 officiële duels hoofdtrainer van ADO Den Haag.

Technische staf in tact

Ook de rest van de technische staf blijft werkzaam bij ADO Den Haag: assistent-trainer Edwin de Graaf heeft zijn contract zelfs verlengd tot de zomer van 2022. "Ik ben blij met deze volgende stap. De manier van werken is hier super", aldus De Graaf. Assistent-trainer Dirk Heesen en keeperstrainer Raymond Mulder hadden nog een doorlopend contract tot medio 2020, waardoor de technische staf van Groenedijk in tact blijft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen