Van Hooijdonk: "Toegezongen, uitgejouwd: het is niet niks"

25 april 2019 – Hij had zich er veel meer van voorgesteld, maar voor NAC Breda-aanvaller Sydney van Hooijdonk is dit seizoen in ieder geval leerzaam geweest. De jonge spits viel regelmatig in, ook woensdag tegen Feyenoord (0-4), en spreekt van een leerzaam seizoen.

Van Hooijdonk: "Toegezongen, uitgejouwd: het is niet niks"

De negentienjarige spits had aanvankelijk hoge verwachtingen van het Eredivisie-seizoen. "Ik verwachtte veel van mijn eerste jaar als profvoetballer. Ik had er zin in", zegt de spits tegen BN De Stem. Tegen Feyenoord speelde hij de tweede helft. "Het is sowieso lastig invallen als je 0-2 achter staat en op alle fronten overklast wordt. Uiteindelijk zal ik ervan leren. Toegezongen, uitgejouwd: het is niet niks allemaal. Maar ik vind dat ze gelijk hebben, ik snap ze helemaal. Het is een jaar om snel te vergeten. Het gevoel dat nu overheerst is: wat moeten we nu nog? In de wedstrijden dat het moest, hebben we het niet laten zien. Het is een repeterend verhaal. Ik wil niet zeggen dat we naar het einde snakken. Wel heeft iedereen het er moeilijk mee."

Van Hooijdonk is met NAC nog niet officieel gedegradeerd, maar dat kan donderdag wel gebeuren als Excelsior wint bij ADO Den Haag. Van Hooijdonk gaat dat duel dan ook volgen. "Niet alleen omdat het onze concurrent is, maar ook omdat ik graag voetbal kijk. Het resultaat ervan zal het allemaal nog pijnlijker maken."

Van Hooijdonk deed dit seizoen in tien Eredivisie-duels mee.

Eredivisie

gerelateerd