Frankfurt komt goed weg met gelijkspel in eerste halve finale

2 mei 2019, 22:59

De eerste halve finale van de Europa League tussen Eintracht Frankfurt en Chelsea heeft donderdagavond een 1-1 gelijkspel opgeleverd. Vooral Frankfurt, dat zonder Jonathan de Guzman speelde en Jetro Willems in de slotfase zag invallen, kwam daarmee goed weg. Chelsea had na de 1-1 van Pedro op slag van rust de wedstrijd volledig gedomineerd, maar vergat de Duitsers echt pijn te doen.

In het bomvolle en sfeervolle stadion van Eintracht was de thuisploeg daarom al vrij snel de baas. In de openingsfase was het zoeken geweest, maar daarna pakte Frankfurt door. Dat leidde al snel tot kansen en de tweede daarvan was raak. Eerst had verdediger David Abraham bij een vrije trap nog over gemikt, even later scoorde Luka Jovic wel. Uit een voorzet van voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic kopte Jovic geweldig raak. Het was zijn negende treffer van dit Europa League-seizoen.

Waar het voor rust nog gelijk op ging, was het na de pauze eenrichtingsverkeer. Frankfurt kwam er niet meer aan te pas en was erg slordig in balbezit. Chelsea had de totale controle en was de enige ploeg die gevaar wist te stichten. Het reeg de kansen aaneen. Al snel schoot de sterk spelende Ruben Loftus-Cheek over en spatte een vrije trap van David Luiz uiteen op de lat. Ook de keeper van Frankfurt moest nog aan de bak, Kevin Trapp hield Loftus-Cheek en Luiz van scoren af.

Frankfurt hield dus stand en kwam de slotfase nog verbazingwekkend goed door. Daarin kreeg David Abraham zelfs nog een dot van een kans, maar de verdediger kopte over uit een corner. Toch zal Frankfurt het meest tevreden zijn met de 1-1 eindstand. De Duitse nummer vier liep bijna de hele tweede helft achter de feiten aan en mocht Chelsea dankbaar zijn dat de 1-2 niet was gescoord. De return in Londen volgende week zal daarom allesbehalve saai zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen