Huntelaar prikkelde teamgenoten: "Dat voelde hij heel goed aan"

18 mei 2019, 11:53

De teleurstelling was enorm bij de Ajax-spelers na het mislopen van de Champions League-finale. De knop moest echter snel omgezet worden, want een paar dagen na de domper tegen Tottenham Hotspur stond het cruciale competitieduel met FC Utrecht op het menu. Met een slimmigheidje wist Klaas-Jan Huntelaar op de wedstrijddag zijn teamgenoten te prikkelen, vertelt Daley Blind in De Telegraaf.

"Als jonge speler besef je aan het begin van het seizoen niet altijd waar je voor strijdt. Als je zo dichtbij bent, moet je beseffen: hé, we spelen om een prijs", aldus Blind. "Op de ochtend van Ajax-FC Utrecht zette Klaas-Jan een filmpje van een eerdere huldiging op het Museumplein in de groepsapp. Er was een deuntje te horen. Bij de wedstrijdbespreking bleek iedereen dat deuntje in zijn hoofd te hebben, dus het filmpje was bekeken en iedereen besefte nóg meer waar het omging. Dat voelde Klaas heel goed aan en motiveerde extra, omdat je zag hoe graag hij kampioen wilde worden. Voor het eerst."

Naar eigen zeggen is Blind 'ziek' geweest van de uitschakeling in de Champions League. "De eerstvolgende dag was iedereen ontgoocheld. Het was fijn dat we daarna een dag vrij waren en die zaterdag voor FC Utrecht heb ik geprobeerd een soort vrolijke, positieve uitstraling te hebben", gaat Blind verder. "Je vertelt je ploeggenoten hoe mooi het is om zo'n schaal omhoog te houden. Joël en Lasse waren ook eerder kampioen geworden, pakten dat ook op en zo kregen we de groep weer mee."

Het duel met FC Utrecht werd met 4-1 gewonnen, waarna Ajax officieus landskampioen was. Afgelopen woensdag legden de Amsterdammers officieel beslag op de titel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen