Van der Werff uit kritiek op gekozen speelwijze van Slutsky

29 mei 2019, 14:10

Maikel van der Werff spreekt van een mislukt seizoen van Vitesse. Na de nederlaag tegen FC Utrecht (0-2) grepen de Arnhemmers naast deelname aan de voorronde van de Europa League. De voormalig aanvoerder van Vitesse toont zich kritisch op de gekozen speelwijze van Leonid Slutsky.

"We hebben gefaald, dat kun je wel zeggen. De doelstelling was namelijk Europees voetbal halen en dat hebben we vandaag niet kunnen doen", zegt de verdediger tegen Omroep Gelderland. "We stapten vandaag terug naar 4-4-2 terwijl we de laatste weken 4-3-3 speelden. En daarin ligt onze kracht. Maar ja, het is niet anders. Dit is de keuze van de trainer." Van der Werff wil niet zeggen of hij dat de Rus kwalijk neemt. "Maar ik weet wel dat we in een ander systeem goed speelden. Nu is het verkeerd uitgepakt."

Slutsky droeg het gebrek van fitheid aan als verklaring voor de mislukte play-offs, wat Van der Werff geen excuus vindt. "Tegenstanders hebben dat ook, dus dat zal ik nooit als excuus gebruiken. We hebben gewoon niet thuisgegeven. De schuld ligt volledig bij onszelf."

Denk jij dat Arsenal vanavond de Europa League wint? Zet in bij TOTO en krijgt tot ruim drie keer je inzet terug!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen