'Nederlandse en Belgische clubs praten weer over BeNeLiga'

31 mei 2019, 16:03   Bijgewerkt: 31 mei 2019, 16:09

Nederlandse en Belgische clubs hebben deze week gesproken over de BeNeLiga. Dinsdag zaten tien clubs samen met beide bonden in het Philips Stadion met elkaar om tafel. Dat meldt Voetbal International. Afgevaardigden van Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse, FC Utrecht, Club Brugge, Standard Luik, Anderlecht en RC Genk waren hierbij aanwezig. AA Gen was verhinderd. De clubs vergaderden al eerder met elkaar, dinsdag schoven de bonden voor het eerst aan.

Diverse pogingen in het verleden voor een BeNeLiga mislukten telkens. De plannen zijn afgestoft nu de UEFA vanaf 2024 één grote Europese liga overweegt, waarbij sprake is van promotie tussen de Europese toernooien en Champions League-tickets niet langer via nationale competities vergeven worden.

Voor Nederland en Belgie zou dit nadelige gevolgen hebben. Daarom willen clubs uit beide landen nu onderzoeken wat een bundeling van krachten oplevert, meldt VI. De gesprekken bevinden zich in de beginfase. Voornaamste doel is om eerst een haalbaarheidsstudie uit te voeren. Dit moet een beeld geven van de sportieve en economische impulsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen