Koeman vertrekt niet bij Oranje: "Geconformeerd aan de KNVB"

2 juni 2019, 17:10

Bondscoach Ronald Koeman gaat het Nederlands elftal niet op korte termijn verlaten voor een avontuur bij FC Barcelona. Hoewel Ernesto Valverde nog niet ontslagen is in Catalonië, gaan de harde geruchten dat de coach binnenkort moet vertrekken. Koeman was in beeld als zijn opvolger en hoewel hij eerder had aangegeven niet tussentijds te vertrekken, wilde hij vorige week geen afstand nemen van de vacature. Op die beslissing is hij teruggekomen.

"Ik heb me geconformeerd aan de KNVB", stelt hij tegenover de NOS. "Als je na een seizoen nog een jaar te gaan hebt naar het EK. Dan is dat niet het moment." Voor de oefenmeester kan er dan ook een streep door geruchten die hem aan FC Barcelona koppelen - iets waarover hij bij zijn aankondiging nog stellig was en aangaf niet te vertrekken, 'ook niet voor FC Barcelona'.

Tijdens de persconferentie vorige week wilde hij helemaal niet reageren op de geruchten. Koeman wordt weleens moe van de hele ophef van zijn naam in combinatie met FC Barcelona. "Ieder woord, en dat is de reden dat ik er niets over wilde zeggen, en hoe ik ook reageer: er zullen altijd mensen zijn die zeggen: als ze komen, gaat-ie toch. Media gaan daarmee aan de haal. Dat is hun goed recht. Ik weet hoe ik dit heb afgesproken met de KNVB. Dat lijkt me voldoende", aldus de keuzeheer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen