KNVB seponeert rode kaart Hlynsson, zware straf voor 'kamikaze-Koeman jr.'

17 januari 2023, 11:43
KNVB seponeert rode kaart Hlynsson, zware straf voor 'kamikaze-Koeman jr.'

De KNVB heeft de bizarre rode kaart van Jong Ajax-middenvelder Kristian Hlynsson geseponeerd, meldt Voetbal International. Scheidsrechter Luuk Timmer stuurde de IJslander vlak voor rust van het veld af. Hij zag de middenvelder een slaande beweging maken, maar op beelden is te zien dat er niks aan de hand was.

Er ontstond de nodige ophef over de rode kaart die Timmer gaf. De tuchtcommissie zag, net als vrijwel iedereen, dat de rode kaart onterecht was en seponeerde de straf. Dat betekent dat Hlynsson volgende week maandag gewoon inzetbaar is in het thuisduel tegen Roda JC.  

Niet alleen Hlynsson werd afgelopen vrijdag van het veld gestuurd in de wedstrijd tegen De Graafschap. Neal Viereck, die amper een halve minuut op het veld stond, mocht inrukken na een harde overtreding op Camil Neghli. De rode kaart van Viereck wordt niet geseponeerd. De KNVB heeft hem voor één duel geschorst.

Kamikaze Koeman jr.

Telstar-goalie Ronald Koeman jr. is eveneens tegen een schorsing aangelopen. De keeper moet maar liefst drie wedstrijden (plus één voorwaardelijk) toekijken na zijn kamikazeactie tegen Jong AZ. Het was de eerste rode kaart in zijn carrière. Telstar en Koeman jr. hebben het schikkingsvoorstel geaccepteerd.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

larsk0
Link gekopieerd!
avatar

Toch benieuwd wat de schrijver van dit stukje denkt dat "kamikaze" betekend...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen