Robben hakt knoop door en hangt voetbalschoenen aan de wilgen

4 juli 2019, 17:18   Bijgewerkt: 4 juli 2019, 18:52

Arjen Robben (35) stopt als voetballer. De voormalig international heeft na lang nadenken een punt achter zijn loopbaan gezet, zo laat hij weten in een persbericht. Robben nam onlangs na een dienstverband van tien jaar afscheid van Bayern München en werd aan allerlei clubs gelinkt, maar kiest ervoor om zijn carrière te beëindigen.

Dat Robben zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, is geen enorme verrassing. Nadat bekend werd dat hij bij Bayern München zou vertrekken, twijfelde hij openlijk over het vervolgen van zijn loopbaan. Onder meer PSV en FC Groningen wilden de buitenspeler dolgraag zien terugkeren en ook een aantal buitenlandse clubs hengelde naar de diensten van Robben, maar de oud-international vindt het het genoeg geweest.

'Zonder twijfel is het de moeilijkste beslissing die ik in mijn loopbaan heb moeten nemen', schrijft hij. 'Een beslissing waarbij "hart" en "verstand" met elkaar in botsing kwamen. De liefde voor het spelletje en de overtuiging dat je nog steeds de hele wereld aankan, tegenover de realiteit dat niet altijd alles loopt zoals je zou willen en je niet meer dat jochie van 16 bent, dat nog geen idee had wat een blessure inhield. Op dit moment ben ik fit en gezond en als liefhebber van vele andere sporten wil ik dit voor de toekomst graag zo houden. Stoppen doe ik dus definitief, maar het is goed zo.'

Robben begon zijn loopbaan bij FC Groningen en werd in 2002 verkocht aan PSV, waar hij zich in beeld speelde bij de Europese top. Na twee jaar Eindhovense dienst kwam de linkspoot terecht bij Chelsea, waarna hij aan de slag ging bij Real Madrid. De voorbije tien seizoenen speelde Robben bij Bayern, waarmee hij alles won wat er te winnen viel. Het hoogtepunt van zijn loopbaan was de Champions League-winst in 2013, toen hij tegen Borussia Dortmund de winnende goal maakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen