Stegeman lyrisch over Doué: "Vind hem een openbaring"

8 juli 2019, 11:50

PEC Zwolle-coach John Stegeman is onder de indruk van hetgeen hij tot dusver in de voorbereiding heeft gezien van Marc-Olivier Doué. De 18-jarige Franse verdediger kwam afgelopen najaar over van Girondins Bordeaux, maar wacht nog op zijn officiële debuut in het eerste elftal van PEC Zwolle.

"Ik vind hem een openbaring. Hij is snel, atletisch en redelijk comfortabel aan de bal. Een goede, typisch Afrikaanse verdediger die kilt", zegt Stegeman in De Stentor over Doué. Mogelijk wordt de speler definitief overgeheveld naar het eerste elftal van PEC Zwolle, zeker nu de komst van Sam Kersten van FC Den Bosch van de baan lijkt.

Ook over Jarno Westerman is Stegeman positief. De aanvaller deed vrijdag mee in de oefenwedstrijd tegen FC Emmen. "Hij heeft specifieke kwaliteiten. Jarno kwam er weer een paar keer goed door en had zelfs moeten scoren. Maar het zijn jonge jongens. Zij moeten niet in de war raken, maar omarmen dat ze meedoen. En als ze goed genoeg zijn, spelen ze gewoon hoor. Dat maakt me geen klap uit", aldus Stegeman. Omdat Mike van Duinen voorlopig is uitgeschakeld vanwege een gebroken middenvoetsbeentje, mag Westerman hopen op een plek in de A-selectie van PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen