Verrips: 'Mechelen heeft meest zware misdaad in de sport begaan'

26 juli 2019 – Michael Verrips (op archiefbeeld voor MVV) benadrukt in een verklaring dat matchfixing de oorzaak is van zijn contractbreuk bij KV Mechelen. De Belgische club werd recent schuldig bevonden. 'Ik acht deze fout dermate ernstig dat ze voor mij een verdere professionele samenwerking onmogelijk maakt', aldus de 22-jarige Nederlandse doelman.

Verrips: 'Mechelen heeft meest zware misdaad in de sport begaan'

'Gedurende het gehele seizoen ben ik onvoorwaardelijk solidair geweest met mijn werkgever, zowel op als naast het veld. Deze solidariteit was gebaseerd op het feit dat alle bestuurders van de club gedurende de zaak hun absolute onschuld volhielden', licht Verrips verder toe. 'Nu is het dus een juridische waarheid dat KV Mechelen en sommige van zijn bestuurders de meeste zware misdaad in de sport hebben begaan: competitievervalsing.'

Volgens de oud-Spartaan heeft hij daarom het recht de samenwerking te verbreken. 'De onzekere toekomst, mede door vragen over de proflicentie, vormde een bijkomende reden om de samenwerking met mijn ex-werkgever te verbreken. Krachtens het Belgische recht ben ik nu een speler die vrij is om zich aan te sluiten bij om het even welke club. De arbeidsrechtbank van Mechelen zal zich binnen enkele maanden enkel nog uitspreken over de financiële aspecten van deze verbreking, aangezien ik een vergoeding eis van mijn ex-werkgever.'

Belgische media suggereren ook dat Verrip met de contractbreuk een transfer probeert te versieren. Sheffield United zou in de markt zijn. De Premier League-promovendus presenteerde vandaag (vrijdag) net een andere doelman.

Denk je dat Sam Lammers scoort en PSV in reguliere speeltijd de Johan Cruijff Schaal wint? Zet in bij TOTO en win tot 6,40 je inzet!

Eredivisie

gerelateerd