Mechelen niet akkoord met vertrek Verrips naar Sheffield

9 augustus 2019 – De transfer van Michael Verrips naar Sheffield United is in slechte aarde gevallen bij zijn oude werkgever KV Mechelen. De Belgische club gaat 'de nodige stappen' nemen tegen de overgang van de goalie, die donderdag een vierjarig contract tekende bij de gepromoveerde club uit Engeland. Want daarover is volgens de Belgen geen akkoord bereikt.

Mechelen niet akkoord met vertrek Verrips naar Sheffield

'De afgelopen dagen wilde KV Mechelen Michaël Verrips de kans bieden om tot een akkoord te komen en een correcte transfer naar Sheffield United uit te werken. Na vele beloftes van de entourage van Michaël Verrips heeft KV Mechelen pas woensdagavond, één dag voor het sluiten van de inkomende transfermarkt in de Premier League, een concreet bod van Sheffield United ontvangen', schrijft KV Mechelen. 'Ondanks contacten met Sheffield United trok de Engelse club donderdagmiddag het bod plots weer in om hem enkele uren later aan te kondigen als inkomende transfer van een vrije speler.'

Dat Verrips besloot om te vertrekken bij de Belgische clubs, naar eigen zeggen vanwege de veroordeling van de club in het omkoopschandaal, deed hij op eigen initiatief. Er zou daarvoor helemaal geen akkoord zijn geweest en Verrips verbrak zijn contract eenzijdig bij Mechelen. Daar gaat de club 'uiteraard' niet meer akkoord. 'Een transfer van Michaël is altijd bespreekbaar geweest, maar zijn entourage wil onder de transfersom uit. We ondernemen dan ook de nodige stappen bij de FIFA', aldus Mechelen.

Lees ook: Verrips: 'Mechelen heeft meest zware misdaad in de sport begaan'

Premier League

gerelateerd