DFB-Pokal: krankzinnige ontsnapping Eintracht, blamage Köln

11 augustus 2019, 21:15

Eintracht Frankfurt en RB Leipzig hebben zondag geen goede beurt gemaakt in de DFB-Pokal. Beide ploegen hebben uiteindelijk wel de volgende ronde bereikt, maar maakten absoluut geen indruk. 1. FC Köln had zelfs verlengingen en strafschoppen (waarin het tweemaal miste) nodig om af te rekenen met SV Wehen Wiesbaden. 

Walfhof Mannheim - Eintracht Frankfurt 3-5

Na de 0-5 overwinning bij FC Vaduz in de voorronde van de Europa League had Eintracht beduidend meer moeite met Walfhof Mannheim dan gepland. De nummer negen op het derde niveau van Duitsland stond binnen elf minuten met 2-0 voor dankzij twee goals van Valmir Sulejmani. Hoewel dat via onder andere Filip Kostic vlak voor rust nog ongedaan was gemaakt (2-2), kwam de thuisploeg een kwartier voor tijd weer op voorsprong. Dankzij een hattrick van Ante Rebic in de laatste vijftien minuten werd een blamage op de valreep voorkomen.

VfL Osnabrück - RB Leipzig 2-3

Hoewel Julian Nagelsman in zijn eerste officiële wedstrijd niet op achterstand heeft gestaan en na een half uur met 1-3 voorstond, was het niet groots wat de Bundesliga-club bracht tegen de 2.Bundesliga-club. Marcos Álvarez benutte een kwartier voor het einde een strafschop (2-3), waardoor RB Leipzig nog even stand moest houden, maar meer dan dat hoefde uiteindelijk niet.

SV Wehen Wiesbaden - 1. FC Köln 3-3*

Dankzij doelpunten van Jhon Andrés Córdoba en Florian Kainz stonden de bezoekers halverwege probleemloos met 0-2 voor, maar door een dubbelslag van Jeremias Lorch binnen drie minuten kwam de ploeg die afgelopen seizoen promoveerde naar de 2.Bundesliga helemaal terug. In de verlenging kwam 1. FC Köln wederom op voorsprong, maar in de 118e minuut zorgde Daniel-Kofi Kyereh voor een sensatie: 3-3. Uiteindelijk nam de Bundesliga-club de strafschoppen wel beter: de thuisploeg scoorde de eerste, maar miste daarna driemaal op rij, waardoor de twee (!) missers van Köln onbestraft bleven. 

Overige relevante uitslagen:

Germania Halberstadt - Union Berlin 0-6

Eichstätt - Hertha BSC 1-5

Chemnitz - Hamburger SV* 2-2

Lübeck - FC Sankt Pauli* 3-3

* = winst na strafschoppen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen