De Jong: "Normaal dat er concurrentie is bij Barcelona"

16 augustus 2019, 11:06

Frenkie de Jong maakte een verpletterende indruk in de voorbereiding van FC Barcelona, maar trainer Ernesto Valverde wilde hem geen basisplaats beloven. De Nederlander doet daar niet moeilijk over: hij begrijpt dat er hevige concurrentie is.

?Barcelona start vrijdag het La Liga-seizoen met een uitwedstrijd tegen Athletic de Bilbao. Arthur, een van de grote concurrenten van De Jong, is er net als Lionel Messi niet bij. Dat hij moet strijden tegen veel grote namen op het middenveld, vindt De Jong geen punt. "Als je voor Barcelona tekent, dan is het normaal dat er veel concurrentie is. Als ik daar bang voor was geweest, had ik niet getekend. We hebben een aantal topspelers op het middenveld, van wie er slechts drie kunnen spelen. Ik moet zorgen dat ik er daar één van ben", zegt hij tegen La Vanguardia.

De Jong voelt zich uitstekend in Barcelona. "De chemie in het team is goed, ook in de kleedkamer. Ik denk ook dat je dat op het veld ziet. Ik herken het Barça-DNA, omdat het veel lijkt op wat we bij Ajax deden", zegt De Jong. "Ik hoop dat we de supporters iedere wedstrijd kunnen laten genieten en dat we mooi voetbal kunnen spelen. Natuurlijk willen we ook prijzen pakken, maar als je bij Barcelona of Ajax speelt hoort mooi voetbal er ook bij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen