Martens en Van Es ontbreken bij eerste kwalificatie-duels

20 augustus 2019 – De Oranje Leeuwinnen hebben een flinke domper moeten incasseren: Lieke Martens ontbreekt tijdens de EK-kwalificatieduels met Estland en Turkije: een teenblessure speelt haar nog altijd parten. Ook Kika van Es is ten opzichte het succesvolle zilveren WK in Frankrijk niet van de partij bij Nederland dames. Aniek Nouwen en Ashleigh Weerden zijn diens vervangers in de selectie.

Martens en Van Es ontbreken bij eerste kwalificatie-duels

Dat maakt bondscoach Sarina Wiegman bekend. Verder heeft de bondscoach dezelfde speelsters opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijden, waarvan de eerste in Estland wordt gespeeld en de wedstrijd tegen Turkije in het Abe Lenstra Stadion. "Voor Lieke duurt het langer voor haar pijn in de teen echt weggaat", sprak Wiegman op het kanaal van de KNVB. Tijdens het WK in Frankrijk had de buitenspeelster van FC Barcelona ook bijzonder veel last van haar teen en moest daarom meermaals vroegtijdig naar de kant.

Denk je dat Ajax in de pauze voorstaat bij APOEL Nicosia? Zet in en win tot bijna twee keer je inzet terug bij TOTO!

Over het feit dat Wiegman bijna niets heeft veranderd, is ze duidelijk. Er is sinds het WK weinig veranderd in het vrouwenvoetbal. "Het zou dus gek zijn om het heel anders te doen en bovendien is dit team hartstikke jong", aldus de bondscoach. "Natuurlijk kijken we – zoals we begin dit jaar deden op de Algarve Cup – hoe ver andere speelsters zijn. Je kijkt altijd naar de kwaliteiten en naar doorselecteren, maar uiteindelijk gaat het om de beste spelers."

Selectie Leeuwinnen: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (VfL Wolfsburg), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Jackie Groenen (Manchester United), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Danique Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Lize Kop (Ajax), Desiree van Lunteren (Ajax), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Sherida Spitse (Vålerenga), Sari van Veenendaal (Atlético Madrid) en Ashleigh Weerden (FC Twente).

Eredivisie

gerelateerd