Venema wil vlieguren maken en kiest voor Almere City FC

28 augustus 2019, 17:15

Door een gebrek aan perspectief bij FC Utrecht heeft Nick Venema ervoor gekozen om op huurbasis in de Eerste Divisie te gaan spelen. De twintigjarige spits gaat aan de slag bij Almere City FC, dat onlangs ook al Thomas Verheydt aantrok.

Almere City is trots op de komst van Venema en stelt dat het een aantal Eredivisie-clubs heeft afgetroefd in de strijd om zijn handtekening. Venema heeft in Utrecht nog een contract tot 2023 en keer na dit seizoen in principe dus terug naar de Domstad. "Voor mij is het in deze fase van mijn loopbaan belangrijk om minuten te maken en te herbevestigen waar mijn kracht ligt. Almere City FC speelt aantrekkelijk en aanvallend voetbal en dat is precies in mijn straatje. Ik verheug mij erop het aankomende seizoen belangrijk te zijn voor Almere City FC", vertelt Venema.

De aanvaller is een ware goalgetter en scoorde tot dusver liefst 36 keer in 59 wedstrijden. In de Eredivisie scoorde hij vijf keer. Almere City FC algemeen directeur John Bes: "Wij zijn blij dat we snel hebben kunnen schakelen en mede daardoor Nick aan ons hebben kunnen binden. Hij heeft bewezen een echte goalgetter te zijn en wij zijn trots dat hij, ondanks zijn andere opties, voor ons kiest. Dit geeft de huidige status van de club aan."

Bij Utrecht had hij mede door het aantrekken van Adrian Dalmau weinig uitzicht op speeltijd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen