Van Hooijdonk held van NAC: "Deze zijn voor mijn opa"

17 september 2019 – Sydney van Hooijdonk beleefde maandag een droomavond in het Yanmar Stadion in Almere. Met twee late doelpunten boog de negentienjarige aanvaller van NAC Breda tegen Jong AZ eigenhandig een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. Zijn eerste doelpunten als profvoetballer draagt Van Hooijdonk op aan zijn onlangs overleden grootvader.

Van Hooijdonk held van NAC: "Deze zijn voor mijn opa"

Van Hooijdonk werd twintig minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht. Een paar minuten later tekende hij voor de gelijkmaker, waarna hij even later ook het winnende doelpunt maakte. "Ik droomde afgelopen week al dat ik in de basisopstelling zou starten en twee keer zou scoren. Dat gebeurde echter niet. Dat het nu dan zo uitpakt, is echt een droom die nog veel mooier is. Ik zat net in de kleedkamer, maar het besef was er nog gewoon niet", zegt hij tegen BN De Stem.

"Deze zijn voor mijn opa. Dit is een gevoel wat ik niet kan omschrijven. Het is een jongensboek. In het eerste van NAC, mijn club, een wedstrijd omkeren en belangrijk zijn", gaat Van Hooijdonk verder. Zijn vader, Pierre, zag vanaf de tribune de spits twee keer scoren. "Een nababbeltje gaat er vanavond sowieso komen. Ik heb een hoop boze nababbeltjes gehad. Ik denk dat mijn pa vandaag wat blijer zal zijn."

Lees ookDe Graafschap verspeelt laat punten bij NEC, Den Bosch gaat af

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd