Borussia Dortmund dankzij rushes naar onverdiende zege

2 oktober 2019, 20:55

Met de hakken over de sloot heeft Borussia Dortmund woensdagavond een moeizame zege geboekt bij Slavia Praag. Twee rushes van Achraf Hakimi hielpen Dortmund, onder toeziend oog van arbiter Björn Kuipers, aan een onverdiende overwinning: 0-2

Borussia Dortmund startte nog voortvarend aan zijn tweede groepsduel in de Champions League. De Duitsers zetten meteen druk op de thuisploeg. In de eerste minuten had Jadon Sancho de 0-1 al op zijn schoen. Na het flitsende begin kreeg Slavia Praag langzaam maar zeker vat op Dortmund. De Tsjechen kregen ook kansen. De grootste kwam op naam van Lukas Masopust. Alleen voor Roman Bürki vergat hij een hoek te zoeken en schoot hij op de benen van de doelman, die ook knap een vrije trap van Nicolae Stanciu uit de korte hoek haalde.

Het tegenvallend Dortmund kon tien minuten voor de pauze op voorsprong. De gasten kwamen er razendsnel uit met een rush van Achraf Hakimi. Die begon de Marokkaans international op eigen helft en rondde hij af in de zestien van Slavia. Daarna speelde Dortmund met vuur. Sancho had het duel vroeg in de tweede helft moeten beslissen, maar hij vond Ondrej Kolar op zijn pad. Vervolgens vroeg het elftal van Lucien Favre om de gelijkamker. 

Slavia had constant druk op Dortmund, dat er amper meer uitkwam. Ondanks goede mogelijkheden vergat de ploeg van Jindrich Trpisovsky de bezoekers pijn te doen. Ook de invalbeurt van Mick van Buren veranderde daar niets aan. In de slotfase ging het duel als een nachtkaars uit en kon Dortmund tegen de verhouding de voorsprong verdubbelen. Met een identieke rush in de slotfase besliste Hakimi het duel. Daarmee staat Dortmund met vier punten bovenaan in groep F, waarin FC Barcelona en Internazionale elkaar vanavond nog ontmoeten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen