Effectief én fortuinlijk Ajax doet gouden zaken in Mestalla

2 oktober 2019, 22:51

Zes punten, zes goals en nul tegentreffers na twee wedstrijden: de Champions League-start van Ajax had niet beter gekund. De Amsterdammers hadden het woensdagavond zeker niet makkelijk tegen Valencia, maar overleefden een strafschop tegen én twee ballen tegen de paal. Doordat Ajax bovendien bijzonder effectief met zijn kansen omsprong, ging het naar huis met een royale 0-3 zege: Hakim Ziyech krulde op weergaloze wijze de openingstreffer binnen en ook Quincy Promes en Donny van de Beek wisten Jasper Cillessen te passeren.

Ajax had één wijziging doorgevoerd ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen: David Neres maakte plaats voor Edson Álvarez, waardoor Promes één linie doorschoof. Cillessen stond onder de lat in het Estadio Mestalla.Na acht minuten werd de wedstrijd al opengebroken, dankzij een wondertreffer van Ziyech: de spelmaker legde aan vanaf de punt van de zestien en deponeerde de bal over de uitgestoken hand van Cillessen in de verre bovenhoek. Op slag van rust probeerde Ziyech zijn 0-1 te kopiëren, maar zijn uithaal eindigde ditmaal tegen de lat.

Tussendoor had Promes de stand naar 0-2 getild door de enige uitgespeelde kans van Ajax te benutten: Van de Beek leverde de assist en Cillessen kon zijn hand niet voldoende tegen de inzet van Promes krijgen. Valencia was tijdens het grootste deel van de eerste helft in de aanval en had ook meerdere malen kunnen scoren. Rodrigo schoot echter van dichtbij op de paal en Maxi Gómez trof de voeten van André Onana.

De grootste kans was voor Dani Parejo: de aanvoerder mocht een strafschop nemen na een te laat ingezette tackle van Álvarez, maar schoot huizenhoog over vanaf de stip. Direct na rust kroop Ajax weer tot twee keer toe door het oog van de naald. Onana redde katachtig op een getoucheerd schot van Ferrán Torres en had geluk dat een inzet van Rodrigo via zijn lichaam tegen de paal caramboleerde.

Ajax doorstond de lastige eerste vijf minuten na rust en had in het vervolg van de tweede helft niet veel meer van Los Che te duchten. In de slotfase kwam het zelfs op 0-3 na een schitterende aanval: de perfecte steekpass was van Dusan Tadic en de koelbloedige afronding van Van de Beek. Het goudhaantje uit Nijkerkerveen leek even later zelfs voor 0-4 te zorgen: zijn subtiele stift verraste Cillessen compleet, maar werd van de lijn gehaald door Ezequiel Garay.

Doordat Lisandro Martínez via Cillessen nog op de paal schoot, bleef het bij 0-3. De ploeg van Erik ten Hag vervolgt zijn Europese avontuur op 23 oktober met een thuiswedstrijd tegen Chelsea, dat dinsdagavond afrekende met hekkensluiter Lille. Voordat het zover is, gaat men in de Eredivisie nog op bezoek bij ADO Den Haag en RKC Waalwijk.

Opstelling en beoordelingen*

Ajax: André Onana 8.5; Sergiño Dest 5.5, Joël Veltman 7, Daley Blind 6, Nicolás Tagliafico 6; Edson Álvarez 5, Donny van de Beek 7.5 (88. Siem de Jong -), Lisandro Martínez 5.5; Hakim Ziyech 8 (85. Klaas-Jan Huntelaar -), Dusan Tadic 7.5, Quincy Promes 6 (81. David Neres -)

Man of the match: André Onana

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordelin

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen