Tops en flops uit de tweede speelronde van de Champions League

3 oktober 2019, 11:37   Bijgewerkt: 3 oktober 2019, 11:45

De voorgaande jaren had de groepsfase van de Champions League meer weg van een verplicht nummer. Dit seizoen heeft het miljardenbal tot dusver genoeg moois in petto. Ook in de tweede speelronde gebeurde er van alles op de velden. Met de tops en flops blikken we nog eens terug op de twee voorbije dagen.

Tops

1. Onana

Ajax moet nog maar zoveel mogelijk van André Onana genieten. Want als hij zo speelt als tegen Valencia, staan de grootste Europese clubs straks voor hem in de rij. Als dat al niet het geval was. De katachtige reflex op het schot van Ferran Torres, kort na rust, gaat de hele wereld over. De redding was extra knap omdat het schot onderweg nog een Ajax-been raakte. Mede door die save kreeg Ajax in de groepsfase nog geen tegendoelpunt.

Nederlands krantenoverzicht: 'Ajax overtuigt

{image[337170][right-half][]}2. Ziyech

Adembenemend. Het doelpunt van Hakim Ziyech in Mestalla. Iedere Champions League-wedstrijd weer bewijst de Marokkaans international zijn klasse. Ditmaal onder toeziend oog van scouts van Real Madrid. Naar verluidt zat De Koninklijke gisteravond op de tribune voor onder meer Ziyech. Het kan niet anders dan dat de scouts met een uitmuntend rapport terug zijn gekeerd naar Bernabeu.

Lees ook: wat schrijven de Spaanse kranten over Valencia tegen Ajax?

3. Memphis Mister Europe

Memphis Depay was woensdagavond de grote uitblinker bij de zege van Olympique Lyon op RB Leipzig. De Oranje-international maakte de openingstreffer en gaf zijn ploeg hiermee de aanzet om de reeks van zeven duels zonder overwinning te doorbreken. Met zijn tomeloze inzet en constante dreiging naar de goal was hij een ware plaag voor de defensie van de Duitsers. Depay werd door het Franse L'Equipe omschreven als 'Mister Europe'. De Nederlander is nu betrokken bij vijf van de laatste zeven doelpunten van Lyon in de Champions League.

{image[337186][right-half][]}4. Gnabry

Scoorde vier keer in de stad waar hij mislukte. Als talent bij Arsenal brak Serge Gnabry nooit door. Op huurbasis flopte de aanvaller zelfs bij West Bromwich Albion. Via Werder Bremen en nu Bayern München lost de 24-jarige Duitser zijn belofte alsnog in. Terug in Londen legde hij Arsenals rivaal Tottenham Hotspur op de pijnbank. Gnabry zette zijn tanden in Spurs en liet nooit meer los. Zijn optreden kreeg zelfs een zeldzame tien bij het toonaangevende L'Équipe.

5. Overtuigende Oblak

Atlético Madrid won zonder dinsdag grote problemen bij Lokomotiv Moskou (0-2). Want als de Madrilenen van Diego Simeone op voorsprong komen, geven ze die marge zelden uit handen. Niet in de laatste plaats komt dat door de Sloveense beer op doel: Jan Oblak. 1,88, schoon aan de haak. Al vier wedstrijden op rij hield Oblak zijn doel schoon. In de Russische hoofdstad lukte dat zelfs na een onwaarschijnlijke dubbele redding in de tweede helft. Atlético moet Oblak koesteren nu het nog kan.

Flops

1. Tottenham Hotspur

De verliezend finalist van vorig seizoen is het helemaal kwijt. Tottenham Hotspur is geen schim van de ploeg die Ajax' droom uiteen liet spatten. Na de beschamende uitschakeling in de League Cup door Colchester en de slechte start in de Premier League liet Spurs zich dinsdag vermorzelen door Bayern München: 2-7. Mauricio Pochettino moet van de verschillende eilandjes héél snel een geheel maken, anders stort Tottenham als een kaartenhuis in elkaar en staat de Argentijn straks op straat.

2. Courtois

Het huwelijk tussen Real Madrid en Thibaut Courtois staat steeds meer op barsten. De Belgische doelman ging tegen Club Brugge bij beide doelpunten niet vrijuit. Pijnlijker nog waren de fluitconcerten van de Real-fans aan het adres van Courtois. Tot overmaat van ramp werd Courtois dinsdag in de rust ook nog gewisseld. Volgens Zinedine Zidane vanwege maagklachten. Diens vervanger Alphonse Areola greep meteen zijn kans. De Fransman maakte indruk en hield bovendien de nul. Zijn de dagen van Courtois als eerste doelman van Real Madrid geteld?

{image[337187][right-half][]}3. Achterdeur open op Anfield

"Zij liepen er zo doorheen", waren de woorden van Liverpool-manager Jürgen Klopp na de spectaculaire wedstrijd tussen Liverpool en Red Bull Salzburg (4-3). Hij doelde ditmaal niet op zijn aanvalstrio Roberto Firmino, Sadio Mané en Mo Salah, maar op de aanval van Salzburg. De Oostenrijkers kwamen razendknap terug van een 3-0 achterstand. Complimenten voor de gasten zijn op zijn plaats, maar het was schrijnend om de defensie van The Reds zo te zien kraken. Virgil van Dijk zag er vooral bij de eerste en derde goal niet goed uit en ook onnodig balverlies van Andrew Robertson leidde een van de tegentreffers in. Uiteindelijk kwam het dankzij Salah nog goed, maar de wankelende verdediging geeft Klopp toch te denken.

4. Pique en Lenglet

FC Barcelona won van Internazionale, maar de zorgen blijven voor Ernesto Valverde. Achterin bleek het centrale duo Gerard Pique met Clement Lenglet uiterst kwetsbaar. Als een mes door de boter sneden de Italianen meerdere keren door de defensie van de Catalanen. Omdat Internazionale naliet Barça kopje onder te drukken, kon de individuele klasse van Luis Suarez een grotere crisis afwenden. Tegen de beste ploegen uit Europa is het achterin straks echt bibberen geblazen bij Barcelona.

5. Bayer Leverkusen tandeloos

Bayer Leverkusen moet vrezen voor een roemloze aftocht in de Champions League. Peter Bosz hoopte dinsdag tegen Juventus op een stunt, maar zijn ploeg bleek tandeloos in Turijn. Jonathan Tah schutterde bij de 1-0 van Gonzalo Higuain, talent Kai Havertz gaf niet thuis en doelman Luckas Hradecky liep weer te goochelen. Zonde voor Bosz, want in de Bundesliga is Die Werkself juist goed begonnen. De komende twee ontmoetingen met Atlético worden cruciaal, maar bovenaal loodzwaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen