Kieft: 'Er is één probleem bij Oranje: de keeper, Jasper Cillessen'

5 oktober 2019, 13:04

Ronald Koeman mag zich in zijn handen wrijven met de spelers die hij tot zijn beschikking heeft bij het Nederlands elftal. De bondscoach kan in iedere linie meerdere topspelers opstellen, maar op doel heeft hij wel een probleem. Dat stelt Wim Kieft in zijn column in De Telegraaf.

De columnist vindt dat Koeman met Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong en Donny van de Beek over een topmiddenveld met 'ongelooflijk veel voetballend vermogen' beschikt. 'Verder kan hij topspelers opstellen als Van Dijk, Depay, De Ligt en Blind. Er zijn weinig landenploegen die beter materiaal hebben lopen dan Nederland. Verder klopt Malen nadrukkelijk op de deur bij Koeman', aldus Kieft.

'Er is één probleem bij Oranje: de keeper, Jasper Cillessen', gaat hij verder. 'Hij wordt gezien als de beste van Nederland – ik vind Vermeer van Feyenoord iets beter - maar hij is geen goede keeper. Bij André Onana zouden die ballen van Hakim Ziyech, hoe mooi geschoten ook, en de intikker van Promes nooit het doel zijn ingegaan', doelt Kieft op de goals die Ajax midweeks in de Champions League scoorde tegen Valencia.

'Cillessen is een onzekere keeper, die nauwelijks iets uitstraalt onder de lat en geen persoonlijkheid is. In vergelijking met Cillessen is Onana een wereldkeeper en misschien wel de beste deal die ze bij Ajax hebben gemaakt de afgelopen vijf jaar. De Kat uit Kameroen is maar twee centimeter langer, maar oogt wel twintig centimeter langer dan de Nederlander', besluit Kieft.

Lees ookGeen Pröpper en Vilhena bij Oranje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen