Bayern morst op nippertje bij Augsburg, Weghorst goudhaantje

19 oktober 2019, 17:34

Bayern München is slecht uit de interlandperiode gekomen. Na de nederlaag van twee weken geleden tegen Hoffenheim (1-2) liet de ploeg van Niko Kovac zaterdagmiddag punten liggen bij FC Augsburg (2-2). Bij VfL Wolfsburg was Wout Weghorst weer eens het goudhaantje. Hij bezorgde zijn ploeg een punt bij RB Leipzig (1-1).

FC Augsburg - Bayern München 2-2

Bayern München kende een valse start in de Beierse derby. Al binnen een half minuut haalde Manuel Neuer de bal uit zijn doel. De defensie van Bayern stond te slapen bij een ingooi van Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw terugkeerde van een blessure en voor het eerst dit seizoen tot de selectie behoorde. Over meerdere schijven kwam de bal terecht bij Marco Richter, die de trekker overhaalde: 1-0. Een paar minuten later moest ook Niklas Süle nog geblesseerd van het veld. Ondanks die tegenslagen, pakte Bayern de draad goed op. Vlak na het uitvallen van Süle maakte Robert Lewandowski zijn twaalfde doelpunt van het seizoen. Op aangeven van Serge Gnabry kwam de Pool voor zijn man en kopte hij raak.

Met de gelijkmaker kreeg Bayern de regie stevig in handen. Het wachten was op de 1-2. Na een poging van Gnabry op de paal voor rust, kon de Duitser vroeg in de tweede helft wel juichen. À la Arjen Robben trok Gnabry naar binnen en drukte hij af in de hoek. Lang leken de punten in de knip voor Bayern. De regerend landskampioen vergat echter het duel te beslissen en kreeg daar de rekening voor gepresenteerd. In de extra tijd werkte Alfred Finnbogason binnen en stuurde hij Bayern met een fikse kater naar huis.

RB Leipzig - VfL Wolfsburg 1-1

Het publiek in Leipzig kreeg in de eerste helft een tactisch steekspel voorgeschoteld. Daarom vielen er weinig kansen te noteren. Leipzig had weliswaar een overwicht, maar stuitte op de goed georganiseerde defensie van Wolfsburg. De wedstrijd brak open na tien minuten in de tweede helft. Een lange uittrap van doelman van Peter Gulasci kwam in de voeten van Timo Werner terecht en die wist er wel raad mee. De Duitser was verdediger Kevin Mbabu te slim af, omspeelde doelman Pavao Pervan en legde de bal in het lege doel. Wolfsburg kroop na de achterstand meer uit z'n schulp en solliciteerde steeds nadrukkelijker naar de gelijkmaker. De verdiende 1-1 kwam op naam van Weghorst. De Nederlander kon op aangeven van William simpel binnentikken waardoor Wolfsburg de tweede plaats in de Bundesliga behoudt en in ieder geval de koppositie voor even deelt met Borussia Mönchengladbach, dat zaterdagavond speelt bij Borussia Dortmund.

Overige uitslagen:

Union Berlin - Freiburg 2-0

Fortuna Düsseldorf - Mainz 1-0

Werder Bremen - Hertha BSC 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen