Lukkien over VAR: "Je wordt betaald, dit zijn gewoon grove fouten"

29 oktober 2019, 09:39   Bijgewerkt: 29 oktober 2019, 09:46

FC Emmen-trainer Dick Lukkien baalt nog altijd van de nederlaag op bezoek bij FC Twente (4-1). De trainer maakt zich met name druk om de VAR. "Het is geen excuus en we zij geneigd om er niet over te praten, maar iedereen heeft het weer over de dubieuze beslissingen", zei hij.

Lukkien weet dat zijn ploeg tegen FC Twente sowieso geen beste wedstrijd speelde, maar hekelt ook de rol van de VAR in deze wedstrijd. "Het is absoluut geen excuus voor onze nederlaag. We maakten heel veel fouten in verdedigend opzicht. Maar iedereen praat ook na deze speelronde in de Eredivisie weer over rare en dubieuze beslissingen", zei hij in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Met name de tweede goal zorgde voor verbazing aan de kant van Emmen, Luciano Slagveer werd voorafgaand aan de goal onderuitgehaald, maar hier werd niet voor gefloten. "Er is geen touw aan vast te knopen. Bij het moment van Slagveer is de situatie bekeken en beoordeeld door de VAR, zei scheidsrechter Bax. Ik vind het onvoorstelbaar dat het doelpunt van Twente dan niet afgekeurd werd. Je wordt betaald om scheidsrechter of VAR te zijn. Dan zijn dit gewoon grove fouten." Lukkien pleitte eerder al voor een systeem met challenges, zoals dat ook in het hockey bestaat. 

Tegen NAC verwacht Lukkien in ieder geval geen makkelijke avond. De ploeg van trainer Ruud Brood won de eerste periode en doet het goed in de Eerste Divisie, weet ook Lukkien. "Het is vast weer een mooie ambiance in Breda. Het kan daar altijd lastig worden. Het is voor ons wel lekker dat we snel weer kunnen spelen. We willen natuurlijk een ronde verder komen, maar het ligt eraan hoe goed we zijn", besluit de 47-jarige trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen