Van de Beek prijst strijdlust Ajax: "Het maximale eruit gehaald"

6 november 2019, 08:32   Bijgewerkt: 6 november 2019, 08:56

Donny van de Beek leek dinsdagavond de wedstrijd tegen Chelsea in het slot te gooien toen hij tien minuten na rust voor de 1-4 aantekende. Door een bizarre plotwending mocht Ajax uiteindelijk blij zijn dat het met een 4-4 gelijk Stamford Bridge verliet. Een resultaat waar Van de Beek gezien de krankzinnige slotfase niet ontevreden mee is.

Halverwege de tweede helft kreeg zowel Daley Blind als Joël Veltman zijn tweede gele kaart van de avond, waarna Chelsea binnen een paar minuten drie keer scoorde. Het laatste doelpunt werd na inmenging van de VAR echter afgekeurd. "Er waren in de tweede helft zoveel cruciale momenten. Ik weet niet of de beslissingen wel of niet terecht waren. Bij het moment met Daley werd naar mijn idee een overtreding op hem gemaakt, maar de scheidsrechter floot daar niet voor. Het valt telkens net niet in ons voordeel. We moeten uiteindelijk naar onszelf kijken, dan mag je een 1-4 voorsprong niet meer weggeven", is Van de Beek kritisch tegenover FOX Sports.

Met negen man hield Ajax in de slotfase de 4-4 vast. "We hebben er keihard voor gevochten om nog een punt binnen te halen en als je naar de situatie kijkt, hebben we het maximale eruit gehaald. Je blijft wel pissig natuurlijk, dat is simpel", aldus de middenvelder, die het een 'heel gekke' wedstrijd vond. "Ik heb ook een keer een kwartfinale bij Schalke gespeeld, toen kwamen we ook met tien man en wonnen we 'm nog. Dat was ook een gekke, maar deze komt zeker in de buurt. Misschien is 'ie nog gekker."

#SlaJeSlag: bied mee op gesigneerde Ajax-shirts voor het goede doel!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen