De EK-kwalificatieduels van vanavond: wat staat nog op het spel?

18 november 2019 – Een nieuwe ontknoping in de EK-kwalificatie staat vanavond voor de deur. In groep D strijden Zwitserland, Ierland en Denemarken om twee tickets. Daarbij spelen die laatste twee landen in Dublin ook nog eens tegen elkaar. Ook de poules F en J komen voor het laatst in actie. Daar staat enkel een eervolle derde plaats op het spel.

De EK-kwalificatieduels van vanavond: wat staat nog op het spel?

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.


Groep D

Gibraltar – Zwitserland
Zwitserland staat op een tweede plaats en kan alleen bij een onmogelijk geachte verliespartij tegen kleinduimpje Gibraltar nog een EK-ticket mislopen. De Zwitsers hebben twee punten meer dan nummer drie Ierland en één puntje minder dan koploper Denemarken. Maar omdat Ierland en Denemarken tegen elkaar spelen is een punt voor Zwitserland al genoeg.

Ierland – Denemarken
Denemarken gaat aan kop met vijftien punten uit zeven wedstrijden, maar is daarmee nog allesbehalve zeker van een EK-ticket. Als Ierland, de nummer drie, namelijk wint komen zij in gelijk aantal punten met Denemarken, maar gaan zij op basis van onderling resultaat (nu 1-1) alsnog door. Zwitserland wint normaliter van Gibraltar en in dat scenario staat Denemarken ineens met lege handen. De verliezer krijgt via de play-offs nog wel een nieuwe kans.

Stand:
1. Denemarken, 15 punten uit 7 duels (+17)
2. Zwitserland, 14 punten uit 7 duels (+8)
3. Ierland, 12 punten uit 7 duels (+2)
4. Georgië**, 8 punten uit 8 duels (-4)
5. Gibraltar, 0 punten uit 7 duels (-23)

Groep F

Elke vorm van spanning is al uit deze groep. Spanje is groepswinnaar en Zweden plaatste zich vrijdag ten koste van Roemenië rechtstreeks als nummer twee. Daarnaast weten Roemenië en Noorwegen al dat ze meedoen aan de play-offs in maart, na hun prestaties in de Nations League. Een verder niet betekenisvolle derde plaats is het enige wat nog op het spel staat.

Programma
Spanje - Roemenië
Malta - Noorwegen
Zweden - Faeröer

Stand
1. Spanje*, 23 punten uit 9 duels (+21)*
2. Zweden*, 18 punten uit 9 duels (+11)*
3. Roemenië**, 14 punten uit 9 duels (+7)
4. Noorwegen**, 14 punten uit 9 duels (+7)
5. Faeroër Eilanden, 3 punten uit 9 duels (-23)
6. Malta, 3 punten uit 9 duels (-23)

Groep J

Ook in deze groep is de spanning verdwenen. De Griekse opmars onder John van 't Schip begon net te laat. Een derde plaats achter Italië en Finland zou een kleine bekroning zijn voor de Nederlander. Het levert Griekenland verder niets meer op, ook geen play-offs. Vanuit deze groep maakt Bosnië-Herzegovina - vanwege de prestaties in de Nations League - gebruik van dit vangnet.

Programma
Griekenland - Finland
Liechtenstein - Bosnië-Herzegovina
Italië - Armenië

Stand
1. Italië*, 27 punten uit 9 duels (+25)
2. Finland*, 18 punten uit 9 duels (+7)
3. Griekenland, 11 punten uit 9 duels (-3)
4. Armenië, 10 punten uit 9 duels (-3)
5. Bosnie-Herzegovina**, 10 punten uit 9 duels (0)
6. Liechtenstein, 2 punten uit 8 duels (-23)

* = al geplaatst
** = play-offs

Lees ook: welke landen kunnen via de play-offs alsnog naar het EK?

Reacties

Eredivisie

gerelateerd