Liverpool kan mede dankzij Willems verder uitlopen op Man City

30 november 2019, 15:27

Manchester City heeft zaterdagmiddag averij opgelopen in de Premier League. Op bezoek bij Newcastle United kwam de regerend landskampioen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Jetro Willems had een groot aandeel in het puntenverlies van City: hij was namens de thuisploeg verantwoordelijk voor de eerste gelijkmaker. Koploper Liverpool kan later op de zaterdag de voorsprong vergroten naar elf punten.

Het team van trainer Pep Guardiola had voorafgaand aan de ontmoeting met Newcastle United op St. James' Park in alle competities slechts één van de laatste vier wedstrijden gewonnen. Midweeks kwam City in de Champions League niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Shakhtar Donetsk. Daarnaast liep spits Sergio Agüero onlangs een blessure op, waardoor hij een tijdje niet inzetbaar is.

Zonder de clubtopscorer nam Manchester City na twintig minuten de leiding tegen Newcastle United. Met enig geluk kreeg Raheem Sterling in het strafschopgebied de bal voor zijn voeten, waarna hij met een beheerst schot doelman Martin Dúbravka verschalkte. Het duurde niet lang alvorens de gelijkmaker viel. Willems ging een één-twee aan met Miguel Almirón en schoof met zijn chocoladebeen de bal in de verre hoek.

Na de 1-1 van Willems ging Manchester City op jacht naar de voorsprong. Pas tien minuten voor tijd kregen de bezoekers loon na werken. Met een kiezelhard schot maakte hij de 1-2, maar zijn doelpunt bleek niet de winnende te zijn. Op het moment dat de wedstrijd leek gespeeld, kwam Newcastle United terug tot 2-2. Christian Atsu legde een vrije trap terug op Jonjo Shelvey, die de bal fantastisch in de kruising krulde. Sterling had nog de 2-3 op zijn schoen, maar wist een prachtige voorzet van De Bruyne niet te promoveren tot doelpunt.

Manchester City komt door de remise op 29 punten, acht minder dan koploper Liverpool. The Reds spelen later op de zaterdag tegen Brighton & Hove Albion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen