Kuyt pareert kritiek op jeugd Feyenoord: "Maken stappen"

8 december 2019, 09:28

Dirk Kuyt herkent zich niet in de kritiek dat het één groot drama zou zijn binnen de jeugdopleiding van Feyenoord. Dat zei de trainer van Feyenoord onder-19 na de verloren miniklassieker tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. Onlangs beklaagden anonieme spelers zich over de staat van de jeugdopleiding, maar volgens Kuyt gaat het juist de goede kant op.

"Feyenoord maakt grote stappen", aldus de trainer in gesprek met RTV Rijnmond. "We doen veel goede dingen." Eind vorige maand verscheen in het Algemeen Dagblad een snoeihard artikel over de jeugdafdeling van de Rotterdammers die door concurrenten Ajax en PSV aan alle kanten zou worden ingehaald. Jeugdtrainers worden door de anonieme spelers gefileerd vanwege hun achterhaalde trainingsmethoden. 'Ik krijg weleens het idee dat ze een bal in het midden gooien en denken 'zoek het maar uit', reageerde één van de spelers tegenover de krant.

Lees ook: Opleiding Feyenoord gefileerd: "Wij zijn volledig voorbijgestreefd"

Kuyt erkent dat er dingen beter moeten. "Dat hoort ook bij topsport. Je moet en wil elke dag beter worden. Want wat vandaag goed genoeg is, is morgen niet meer goed genoeg. Wij proberen ook elke dag beter te worden." Kritiek van clubiconen als Willem van Hanegem op de Feyenoord-opleiding neemt Kuyt mee, zo zegt hij. "Ik zou heel graag met hem in discussie willen gaan", doelt Kuyt op Van Hanegem. "Maar ik heb hem nog nooit gezien op de academie. Hij is van harte welkom. Als hij dingen heeft waar ik van kan leren, dan heel graag. Ik houd alleen maar van kritiek. Als speler wilde ik beter worden en als trainer ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen