Dortmund doet zichzelf tekort tegen Leizpig, Schreuder wint

17 december 2019, 22:27   Bijgewerkt: 17 december 2019, 22:38

Borussia Dortmund heeft zichzelf dinsdagavond vergeten te belonen in de uitstekende wedstrijd tegen koploper RB Leipzig. Een probleemloze zege werd uit handen gegeven en nadat het opnieuw op voorsprong kwam, vergat het verder uit te lopen. Daardoor kon Patrik Schick de bezoekers een redelijk onverdiend punt bezorgen: 3-3.

Want als Dortmund geen grote fouten had gemaakt, had het de titelstrijd weer helemaal open gegooid. Na de nederlaag tegen Bayern München en remise tegen Paderborn was het een grote crisis bij BVB, maar toch plaatste het zich in de weken daarna voor de Champions League en in de Bundesliga werd een betere reeks ingezet met drie zeges op rij tegen Hertha BSC (1-2), Fortuna Düsseldorf (5-0) en FSV Mainz (1-4).

Die groeiende vorm werd ook getoond tegen RB Leipzig, want mede dankzij een wereldgoal van Julian Brandt stond het na ruim een half uur 2-0 voor de thuisploeg, dat veel sterker was. Maar tien minuten na de pauze ging het compleet mis: Timo Werner kreeg tweemaal een cadeautje. Eerst werkte Roman Bürki de bal verkeerd weg en kon de spits voor open doel inschieten, daarna kwam een terugspeelbal voor zijn voeten en ook dat buitenkansje kon hij uiterst simpel afwerken: 2-2.

Via de net als Werner (twaalf goals en vijf assists in laatste zeven Bundesliga-duels) in bloedvorm verkerende Jadon Sancho greep Dortmund opnieuw de voorsprong en had het via Marco Reus ook op 4-2 kunnen komen, maar zijn poging ging mis. Schick schoot aan de andere kant de rebound wél binnen, waardoor Leizpig voorlopig Dortmund op afstand houdt. Nummer twee Borussia Mönchengladbach kan in punten wel op gelijke hoogte komen later deze midweek.

Union Berlin – 1899 Hoffenheim 0-2

Na een heel moeilijke periode waarin Alfred Schreuder zich bevond – drie van de laatste vier duels werden verloren – was een goed resultaat in Berlijn meer dan welkom voor de Nederlandse coach. In een gelijkwaardig duel werd Ihlas Bebou na een klein uur matchwinner: hij zorgde voor de openingstreffer en trekt daarmee Hoffenhein uit het slop. Jürgen Locadia bleef negentig minuten op de bank bij de bezoekers en zag vanaf daar hoe invaller Cristoph Baumgartner vlak voor tijd het duel besliste. 

Overige uitslagen:

FC Augsburg - Fortuna Düsseldorf 3-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen