Vormer voegt hoofdstuk toe aan rampseizoen Anderlecht

19 december 2019, 22:37

Voor Anderlecht zit het seizoen er nog voor de jaarwisseling al zo goed als op: de titel is al maanden totaal uitzicht en donderdagavond werd de ploeg van Vincent Kompany uitgeschakeld in de Belgische Beker. Daar had Ruud Vormer een groot aandeel in: hij maakte het openingsdoelpunt en gaf de assist bij de tweede treffer (0-2).

En daarmee doet Vormer landgenoten Michel Vlap en Derrick Luckassen (beide in de basis) bijzonder veel pijn, aangezien de beker vooralsnog de enige prijs was die de ploeg kon pakken. In de eerste helft was het dit seizoen ongenaakbare Club Brugge veel sterker, maar hield Hendrik Van Crombrugge telkens zijn doel schoon. Vlak voor de pauze was Vormer al dichtbij de openingstreffer, maar toen lag de goalie van Anderlecht in de weg.

Direct na de thee was Vormer wél succesvol: eerst legde hij de bal nog af, maar toen de inzet van zijn ploeggenoot werd geblokt, schoot hij de bal zelf met enig fortuin in de verre hoek (0-1). Na een knappe redding van Van Crombrugge was het wachten op de beslissende goal en die kwam van de voet van Éder Balanta. Op aangeven van Vormer besliste hij het duel uit de counter na ruim een uur spelen. 

In de slotfase had Vormer zelfs zijn tweede nog kunnen maken, maar hij werd vlak voor hij kon schieten van de bal gezet en kreeg geen penalty. Een serieus slotoffensief zat er voor Anderlecht – bij wie Vlap gewisseld werd voor Nacer Chadli in de slotfase - niet in, waardoor het na de kansloze exercitie in de Jupiler Pro League nu ook is uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen