Jesus helpt City langs Everton, feilloos West Ham-debuut Moyes

1 januari 2020, 20:28

Met dank aan Gabriel Jesus heeft Manchester City het thuisduel met Everton gewonnen. De Braziliaanse spits maakte beide goals voor de ploeg van Pep Guardiola, die met 2-1 te sterk was voor The Toffees van Carlo Ancelotti. In Londen boekte West Ham United een ontzettend belangrijke overwinning in de kelder van de Premier League. Met David Moyes voor het eerst aan het roer werd Bournemouth met 4-0 verslagen.

Manchester City – Everton: 2-1

Manchester City heeft titelprolongatie al uit het hoofd gezet vanwege de enorme achterstand op koploper Liverpool, maar is met Leicester City wel verwikkeld in een strijd om plek twee. Leicester won eenvoudig bij Newcastle United, aan City de taak om thuis tegen Everton hetzelfde te bewerkstellingen.

Dankzij een uitblinkende Jordan Pickford hield de ploeg van Carlo Ancelotti voor rust de nul, maar dankzij twee goals van Gabriel Jesus in het kwartier na rust, leek het treffen in de tweede helft te beslissen. Richarlison maakte twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer en bracht de spanning terug, maar tot een comeback kwam het niet. Jesus was dicht bij zijn derde, maar de paal weerhield de Braziliaan van een hattrick.

City komt dankzij de overwinning op elf punten van Liverpool en op een punt van Leicester. De onaantastbare koploper heeft nog wel twee duels tegoed en kan dus weer veel verder uitlopen.

West Ham United – Bournemouth: 4-0

Met de teruggekeerde David Moyes voor het eerst tijdens zijn tweede termijn langs de lijn van West Ham United, boekten The Hammers een royale zege. Het zeer matige Bournemouth werd met 4-0 van de mat getikt. Hoogtepunt was de spectaculaire 2-0 van Sébastian Haller. De Franse ex-FC Utrecht-spits maakte op acrobatische wijze de tweede West Ham-goal, nadat eerder Mark Noble de score had geopend. Noble benutte tien minuten voor de rust vanaf de strafschopstip ook de buitenkans op de 3-0.

Felipe Anderson prikte in de tweede helft eindelijk zijn eerste goal van het seizoen binnen. Dankzij de overtuigende zege wipt West Ham over Bournemouth heen en staat het op een veilige zestiende plaats. Bournemouth zakt naar de achttiende positie.

Norwich City – Crystal Palace: 1-1

Hekkensluiter Norwich City leek eindelijk een broodnodige zege te boeken, maar vlak voor tijd maakte Crystal Palace gelijk, met dank aan de VAR. Conner Wickham leek buitenspel te staan, maar een knie van een Norwich-verdediger hoef dat scenario op. Zo pakte Palace, dat dankzij een goal van Todd Cantwell al vroeg op achterstand kwam, alsnog een punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen