Van Leeuwen: "Snap dat mensen terugdenken aan degradatiejaar"

9 januari 2020, 11:43

FC Twente ging met negen nederlagen uit de laatste twaalf duels dramatisch de winterstop in, maar toch is dat voor technisch directeur Ted van Leeuwen geen reden tot paniek. "In principe staan wij nu waar we van tevoren gepland hadden", zei hij. FC Twente staat  als promovendus op de twaalfde plek met negentien punten, vier punten boven de degradatiezone.

Van Leeuwen is tijdens het traingingskamp in Spanje druk in de weer met zijn telefoon, op zoek naar eventuele versterkingen voor zijn club. "Deze transferwindow komt heel langzaam op gang", stelt de technisch directeur in gesprek met Langs de Lijn en Omstreken. "Clubs van ons betalingsniveau moeten wachten totdat er iets groots gebeurt. Dan moeten alle dominostenen omvallen, voordat ze bij ons terechtkomen. Tot nu toe zijn er nog geen spelers voorbij gekomen waarvan ik denk: die maken Twente beter."

Voor de winterstop ging de ploeg pijnlijk met 3-0 onderuit tegen hekkensluiter RKC Waalwijk en ook de weken daarvoor werd er verloren van directe concurrent VVV-Venlo. "Ik snap het als supporters nu een déjà-vu hebben naar het jaar dat we degradeerden. We hebben laten zien hoe goed we het kunnen doen, daarna is het weggeglipt. Dat frustreert niemand meer dan onszelf." Van Leeuwen stelde de onervaren trainer Gonzalo Garcia zelf aan, maar denkt niet dat hij per se de oorzaak is van de slechte reeks. "Als je probeert het probleem te analyseren, kom je niet bij de trainer uit. Ik heb niet het idee dat het tussen de groep en de trainer niet botert."

De Tukkers speelden tijdens het trainingskamp met 1-1 gelijk tegen Bundesliga-team Fortuna Düsseldorf en oefent donderdagmiddag nog tegen het Belgische Excel Mouscron. Op zaterdag 18 januari hervat het de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen