Weghorst mikt op EK: "Daar wil ik heel graag bij zijn"

16 januari 2020 – Wout Weghorst hoopt dat zijn seizoen niet al in mei eindigt. Dat zou namelijk betekenen dat hij niet met Oranje meegaat naar het EK. De komende maanden stelt de 27-jarige spits alles in het werk om bondscoach Ronald Koeman te overtuigen.

Weghorst mikt op EK: "Daar wil ik heel graag bij zijn"

Weghorst is lang niet altijd zeker geweest van een plekje in de selectie van Koeman. Meestal geeft de keuzeheer de voorkeur aan Luuk de Jong. "Na het seizoen staat met het EK een belangrijk toernooi op het programma, daar wil ik heel graag bij zijn. Mijn doel is om daar alles voor te geven zodat ik kan zeggen: ik heb niets laten liggen, nu is het aan de bondscoach. Ik zou het mezelf nooit vergeven als ik net een paar procent te weinig heb gegeven", vertelt hij aan Wolfsburger Allgemeine.

Bij Wolfsburg bewijst Weghorst voor het tweede opeenvolgende seizoen het Bundesliga-niveau aan te kunnen. Wil hij in de toekomst nog een stapje zetten? "Natuurlijk heb ik mijn dromen, maar ik voel me hier op mijn gemak en krijg veel erkenning. In de zomer heb ik een nieuw contract getekend. Maar ik ben wie ik ben: ik wil altijd het hoogste bereiken. Als er een kans is om me te verbeteren, zal ik daar natuurlijk over nadenken. Dat kan ik niet uitsluiten", vervolgt hij.

Weghorst denkt dat de Duitse en Engelse competitie het beste bij hem passen. "De Premier League is geweldig. Dat zou ik graag meemaken, maar het moet wel passen. Ik wil ook voor FC Barcelona spelen", lacht hij. "Wat ik bedoel: als er iets leuks langskomt, kun je erover nadenken. Het totaalpakket bij Wolfsburg is perfect, ik ben hier zeer gelukkig."

Oranje

gerelateerd