Garcia ziet verband tussen blessure Memphis en clash met fans

18 januari 2020, 14:32

Het is inmiddels een maand geleden dat Memphis Depay een zware knieblessure opliep. Dat gebeurde slechts een aantal dagen nadat de aanvaller botste met de fans van Olympique Lyon. Zijn trainer, Rudi Garcia, ziet een verband tussen de clash en de ernstige blessure.

Op 10 december plaatste Olympique Lyon zich voor de knock-outfase van de Champions League. Dat deed de Franse club door met 2-2 gelijk te spelen tegen RB Leipzig. Acht minuten voor tijd maakte Memphis de cruciale gelijkmaker. Ook na de wedstrijd liet de Oranje-aanvaller zich gelden. Een supporter van Lyon ging over de boarding met een beledigend spandoek gericht aan teamgenoot Marcelo. Memphis reageerde direct en griste het spandoek uit de handen van de betreffende fan.

Memphis was furieus en moest worden tegengehouden door teamgenoot Jason Denayer. Dat incident heeft een slechte invloed gehad, denkt trainer Garcia. "Ik denk dat we Memphis deels daardoor zijn kwijtgeraakt. Hij vervulde zijn rol als aanvoerder met hart en ziel. We verwachtten dat we de kwalificatie zouden vieren, zeker na zo'n wedstrijd. We gingen van een staat van euforie naar een staat van… je had de spelers in de kleedkamer moeten hebben gezien. Het was ongelooflijk. Sommigen huilden. Het was traumatiserend", zegt hij in Franse media.

Memphis staat door de blessure de rest van het seizoen buitenspel. Naar verwachting mist hij ook het EK met Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen