Willem II-er Holmén gaat voor zijn plek in EK-selectie van Zweden

20 januari 2020, 08:11   Bijgewerkt: 20 januari 2020, 08:21

Er lijkt geen einde te komen aan de indrukwekkende prestaties van Willem II. De Tricolores staan op de derde plaats in de Eredivisie en wonnen na PSV en Ajax, zaterdagavond ook van AZ (1-3). In een spannende wedstrijd riepen de Tilburgers de aanvalsmachine van AZ halt toe, mede door opnieuw een sterk optreden van de Zweed Sebstian Holmén.

De goals van Willem II waren zondagmiddag eigenlijk stuk voor stuk plaatjes, waardoor vooral de aanvalslinie van de Tilburgers de meeste complimenten ontving. Maar dat de ploeg de aanvalsmachine van AZ in bedwang heeft weten te houden is wellicht nog een knappere prestatie. Holmén denkt dat het een combinatie van beide is. "Als we beide facetten in een wedstrijd goed beheersen, dan zie je dat we écht een goede ploeg zijn. Hoe goed? Nou ja, we verdienen gewoon waar we staan", sprak hij in De Telegraaf. "Als het aan mij ligt blijven we bovenin meedraaien. Dát moet het doel zijn voor de komende periode. Het is nog een lange weg te gaan, maar dít Willem II is echt tot iets moois in staat."

De Zweed kwam deze zomer over vanuit Rusland en is in Tilburg uitstekend op zijn plek. "Ik had kunnen bijtekenen, maar ik vond het voetbal eigenlijk maar niks", legt Holmén uit. "Ik verlangde naar een competitie waar aanvallend voetbal werd gespeeld. Daarom komen Scandinavische voetballers hier zo graag naar toe. Mijn vrouw en dochter verlangden er ook naar, die hadden het wel gezien in Rusland. Buiten de lijnen voelde Willem II als thuiskomen." In Nederland hoopt hij een plek in de EK-selectie van Zweden af te dwingen. "Voor mij is het een prima stap gebleken. Ik voetbal weer met plezier en speel beter dan ik de laatste twee seizoenen in Rusland heb gedaan. Als ik blijf spelen zoals ik nu doe, dan verdien ik een kans in de Zweedse selectie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen