Bergwijn ontroerd bij droomdebuut: "Ik moest bijna huilen"

3 februari 2020, 08:06

Zijn droomdebuut voor Tottenham Hotspur ontroerde Steven Bergwijn. Tegen Manchester City was Bergwijns eerste schot in het shirt van Spurs direct raak. "Ik moest bijna huilen. Het is niet normaal wat er allemaal is gebeurd. Niet te beschrijven", blikt de aanvaller terug.

"Je zag het inderdaad ook aan de reactie van mijn teamgenoten. Dit is zo'n hecht team, ze waren zó blij", doet Bergwijn zijn verhaal aan De Telegraaf. "De aanname was goed en ik dacht: gewoon schieten. Ja, daarna het juichen. Ik had eigenlijk geen idee wat ik moest doen. Het mooie is dat een aantal teamgenoten, sinds dat ik hier ben, elke dag als ze me zien mijn celebration met de vingers gespreid voor het gezicht nadoen."

Video: Bergwijn beleeft droomdebuut met goal tegen Man City

In het Algemeen Dagblad deelt Toby Alderweireld complimenten uit aan zijn nieuwe teamgenoot. "Vooral van zijn professionalisme was ik onder de indruk. Soms heb je jongens die in Nederland excelleren en dan hier heel naïef beginnen. Steven is heel nuchter, er zit een heel goede kop op. Ik ken hem nog niet zo goed, maar je merkt dat hij heel hard wil werken", vertelt Alderweireld. Na zeventig minuten moest Bergwijn zich vanwege kramp laten vervangen. Alderweireld: "Hij gaat nog wel merken dat spelen in de Premier League iets anders is dan spelen in de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen