Postema (18) behoudt basisplek, Redan inzetbaar voor Groningen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 februari 2020 – Het basisdebuut van Romano Postema voor FC Groningen krijgt een vervolg. De achttienjarige spits mag het zaterdag tegen Vitesse voor eigen publiek laten zien. Trainer Danny Buijs kan ook beschikken over aanwinst Daishawn Redan, die op de bank begint.

Postema (18) behoudt basisplek, Redan inzetbaar voor Groningen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Postema startte vorige week tegen PEC Zwolle voor het eerst in de basis. "Hij heeft het vorige week prima gedaan en diverse goede loopacties gemaakt. Ook zijn verdedigende taken heeft hij naar behoren uitgevoerd", zegt Buijs op het clubkanaal van Groningen. "De aanvoer naar de aanval was in Zwolle niet optimaal, maar een spits moet natuurlijk niet alleen maar afhankelijk zijn van 'de bediening'. Romano heeft het goed gedaan en zal tegen Vitesse opnieuw starten."

Lees ook: Vitesse-coach Sturing kiest voor Dicko als vervanger van Linssen

Redan
Buijs laat Redan rustig wennen aan zijn nieuwe club. Evenals de ook in januari aangetrokken Görkem Can. "We kiezen er in deze fase voor om Redan en Can maximaal één keer per dag te laten trainen. Ze krijgen rondom de overgang naar een nieuwe club te maken met een nieuw land, een nieuwe woonomgeving, van alles te regelen, reistijd, een medische keuring, een verhuizing en dit heeft logischerwijs veel impact. We willen om deze redenen ervoor zorgen dat we achteraf niet hoeven te zeggen dat we ze teveel hebben belast in de beginfase."

De trainingen deed Redan volop mee. Volgens Buijs is de huurling van Hertha BSC volledig inzetbaar. Daishawn is een jaar ouder dan Romano en heeft meer bagage. Hij heeft de overstap van Ajax naar Engeland en vervolgens naar Duitsland al meegemaakt, terwijl Romano tot vorig seizoen nog in de onder-17 van FC Groningen speelde. We weten dat we met Redan een echte spits achter de hand hebben."

Groningen moet het net als in Zwolle stellen zonder de geblesseerden Gabriel Gudmundsson, Mo El Hankouri en Thijs Dallinga. Can sluit nog niet aan, hij maakt na het weekend zijn eerste minuten in het tweede.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd