Veltman twee maanden out bij Ajax na knie-operatie

10 februari 2020, 11:39   Bijgewerkt: 4 december 2023, 17:40

Slecht nieuws voor Ajax: de knieblessure van Joël Veltman valt niet mee, want de centrale verdediger moet geopereerd worden. Daarom ligt hij naar verwachting minimaal twee maanden uit de roulatie bij de Amsterdammers, die hem daarom moeten missen in de dubbele ontmoeting met Getafe en eventueel in een volgende ronde van de Europa League.

Veltman viel acht dagen geleden uit in de topper tegen PSV (1-0 winst) en werd vervangen door Perr Schuurs. Veltman kampte met een knieblessure aan zijn rechterbeen en die blijkt ernstiger dan in eerste instantie werd gedacht. Het voetbaljaar 2018/19 lag hij maanden uit de roulatie met een zware kruisband-kwetsuur, desondanks werd zijn contract verlengd en bleef hij – ook tegen zijn eigen verwachting in – bij Ajax.

Lees ookTen Hag over uitgesteld duel: "Hadden voorin problemen"

Naast Veltman zijn ook Quincy Promes, David Neres, Zakaria Labyad en Hakim Ziyech nog altijd uit de roulatie bij Ajax. Laatstgenoemde is op de weg terug en wordt komend weekend weer verwacht bij Ajax. Met Daley Blind komt er een linkspoot terug bij Ajax achterin, waar nu Lisandro Martínez staat. Erik ten Hag zei eerder al graag met een rechts- en linkspoot te willen spelen, waardoor Schuurs en Édson Álvarez de meest logische vervangers zijn van Veltman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen