Volendam verspeelt zege in Alkmaar: "Dit zijn dure punten"

11 februari 2020, 09:28

FC Volendam heeft zichzelf maandag lelijk in de vingers gesneden in de Eerste Divisie. De formatie van Wim Jonk gaf een 0-1 voorsprong weg tegen Jong AZ en stapte met een 1-1 gelijkspel van het veld. Zuur, omdat SC Cambuur en De Graafschap wel drie punten pakten. Wim Jonk is teleurgesteld.

"Dit zijn dure punten", zei hij na afloop tegen NH Sport. Volendam was juist bezig aan een geweldige reeks. Het won liefst twaalf van de voorgaande dertien duels. "Het is zuur dat we die goal tegenkrijgen uit een eigen corner. Daar baal ik wel van." Waar Jonk ook ontevreden over was, was het feit dat Volendam de kansen niet afmaakte. "Ik had na rust niet het idee dat we zouden verliezen of gelijkspelen. Dan moet je afdrukken, zo simpel is het."

Keeper Nordin Bakker sluit zich aan bij de mening van zijn coach. "Je gaat met een 0-1 voorsprong de rust in. Die hadden we moeten behouden en uit moeten breiden." Vooral na de pauze was Volendam eigenlijk oppermachtig. "Als je ziet wat wij creëren in de tweede helft. We hadden gewoon 2-0 en 3-0 moeten maken."

Volendam staat vierde, omdat het een minder doelsaldo heeft als De Graafschap en Jong Ajax die met hetzelfde puntenaantal respectievelijk derde en tweede staan. Koploper SC Cambuur heeft vier punten meer.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen