Schouten stunt met NAC: "We zijn het voorbeeld van cupfighters"

12 februari 2020, 21:34

Robin Schouten kan bijna niet geloven dat NAC Breda weer heeft gestunt in de KNVB Beker. Na FC Emmen en PSV schakelde de Parel van het Zuiden woensdagavond ook AZ uit door in Alkmaar met 1-3 te winnen. Met een doelpunt en assist deed de 21-jarige rechtsback zijn oude club pijn.

Nadat hij de assist bij het openingsdoelpunt had verzorgd, maakte Schouten na eenn uur de 0-2. Dat deed hij door een lange rush knap af te ronden. "Ik wilde de bal geven aan Stokkers, maar Clasie liep met hem mee. Toen dacht ik: ik moet gewoon zelf. Heerlijk", glundert hij voor de camera van FOX Sports.

Schouten zag het levenslicht in Alkmaar en kwam op jonge leeftijd terecht in de jeugdacademie van AZ. "Ik heb hier heel lang in de jeugd gespeeld en ben een paar jaar geleden weggegaan. Ik kom hier uit de buurt. Eigenlijk ben ik wel een beetje een kind van AZ, ja."

Het is de derde keer dit seizoen dat NAC stunt in de KNVB Beker. En dat terwijl de club het moeilijk heeft in de Eerste Divisie. "We weten eigenlijk niet zo goed wat er gebeurt in de beker. In de competitie hebben we een klein dipje, maar we zijn echt het voorbeeld van cupfighters. Je hebt altijd een kans. De verschillen tussen de Eredivisie en Eerste Divisie zijn niet altijd heel groot. Tussen AZ en NAC zit een groot verschil, maar er is altijd een kans."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen